Arama sonuçları

0.5 ham puan kuralı: Matematik çözmeyenin puanı hesaplanacak mı?

0.5 ham puan kuralı: Matematik çözmeyenin puanı hesaplanacak mı?

0.5 ham puan kuralı: Matematik çözmeyenin puanı hesaplanacak mı? 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adayların en çok merak ettiği konulardan biri de 0.5 ham puan kuralının nasıl uygulanacağı. Birçok aday gönderdikleri mesajlarda matematik testi çözmedikleri takdirde puanlarının hesaplanıp hesaplanmayacağını soruyor.

2.5 milyondan fazla adayın katılması beklenen YKS Başvuru Kılavuzu bu sorunun yanıtını da veriyor2020 YKS’ye girecek adayların puanlarının nasıl hesaplanacağı bu kılavuzda anlatılıyor.  Puanın hesaplanabilmesi için de 0.5 ham puan kuralına uymanız gerekiyor.

0.5 HAM PUAN KURALI: MATEMATİK ÇÖZMEYENİN PUANI HESAPLANACAK MI?

Nedir bu 0.5 ham puan ya da yarım net çıkarma kuralı?

YKS 20-21 Haziran 2020’de yapılacak. Tüm adayların katılmak zorunda oldukları Temel Yeterlilik Testi (TYT) 20 Haziran’da, Alan Yeterlilik Testi ‘AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 21 Haziran’da yapılacak.

Adayların 0.5 ham puan kuralına uygun 2020 TYT puanlarının hesaplanabilmesi için öncelikle TYT puanlarının hesaplanabilmesi için hesaplanabilmesi Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0.5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekiyor. Yani iki testten de yarımşar net çıkarmak zorunluluğu yok. Hiç matematik yapmayan aday, eğer Türkçe testinde 0.5 ham puan alırsa A-TYT puanı hesaplanacak.

AYT PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

AYT puanının hesaplanabilmesi için de adayın ilgili testlerin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olması gerek. Bu durumda da AYT Matematik testini çözen ve yarım net çıkaran adayın bu kural dolayısıyla hem SAY hem de EA puanları hesaplanacak.

17-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş