Arama sonuçları

1 milyon Euro bütçeli AB Projesi’ne MEF desteği

1 milyon Euro bütçeli AB Projesi’ne MEF desteği

1 milyon Euro bütçeli AB Projesi’ne MEF desteği. Rusya ve Çin’in yükseköğretim sistemlerinin güçlendirilmesi için oluşturulan 1 milyon Euro bütçeli projenin 5’inci toplantısı MEF Üniversitesi’nde yapılıyor.

 

Finlandiya’nın liderliğindeki projede, İsveç ve Hollanda yer alıyor. Projede endüstriyel inovasyon dikkate alınarak Rusya ve Çin’in yükseköğretim sistemlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor. 1 Milyon Euro bütçeli bu proje 3 yıl sürecek.

 

Projenin önceki toplantıları Finlandiya, Hollanda, İsveç ve Çin’de yapıldı. Beşinci toplantı ise Öğrenme ve Öğretme Uygulama Araştırma Merkezi ile Uluslararası Ofis koordinatörlüğünde MEF Üniversitesi’nde gerçekleşiyor.

 

1 MİLYON BÜTÇELİ AB PROJESİ’NE MEF DESTEĞİ

 

MEF, projeye “Flipped Learning” alanındaki uzmanlığı ile katkı verecek. MEF’te gerçekleşen bu toplantıda yine MEF ortaklığıyla FLGI tarafından belirlenen "Flipped Learning Global Standards" maddelerinin projede nasıl uygulanacağına karar verilecek.

 

DİJİTAL DÖNÜŞÜM DENEYİMİNİ ANLATACAK

 

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, üniversitenin tüm program ve derslerinde Flipped Learning’i dünyada ilk kez uygulayan ve dijital dönüşümü gerçekleştirmiş şekilde kurulduğunu vurguluyor. ABD’deki Dünya Flipped Learning Girişimi’nin, Şubat 2018’de Flipped Learning’in standartlarının Harvard, Stanford ve MEF Üniversitesi’ndeki öncüler ile birlikte belirlediğini duyurduğunu anlatan Şahin şunları anlatıyor:

 

STANDARTLAR DÜNYA İLE PAYLAŞILACAK

 

“13 Kasım 2018’de de MEF Üniversitesi’nden bu standartlar dünya ile paylaşılacak. MEF Üniversitesi çatısı altında yaşanan öğrenmenin dijitalleşmesiyle tüm bu gelişmelerin sonucunda bu projeye destek veriliyor. Rusya ve Çin’deki yükseköğretim sistemlerinin güçlendirilmesi ve dijital bir eğitim platformunun oluşturulması adına kurulan çalışma ekibine Türkiye’den sadece MEF Üniversitesi davet edilmişti. Şimdi de bu proje kapsamında 14 eğitimciyi MEF’te ağırlıyoruz. Bu gelişme bizim adımıza gurur vericidir. Bu proje ile dünya yükseköğretimine dijitalleşme ve endüstriyel inovasyon anlamında katkı vereceğiz. Gelecekte edX ya da Coursera gibi platformdansa konuya göre spesifikleşmiş platformların daha çok ilgi görmesi bekleniyor. Bizim bu projede oluşturacağımız platform "Industrial Innovation" (endüstriyel yenilikçilik) konusunda lider olmayı, bu konu ile ilgilenen üniversite öğrencilerine ve iş dünyasına hitap etmeyi hedefliyor.” 

 

PROJEDE KİMLER VAR?

 

Finlandiya'daki Lappeenranta University of Technology liderliğindeki proje ekibinde, İsveç’ten Royal Institute of Technology (KTH), Hollanda’dan University of Twente ve Türkiye’den MEF Üniversitesi yer alıyor.

Proje ekibinde Rusya'dan, Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University, Tomsk State University of Control Systems and Radioelectronics ve Gubkin Russian State University of Oil and Gas olmak üzere üç üniversite ve Çin’den Tianjin University and Hebei University of Technology olmak üzere iki üniversite daha bulunuyor.

 

CEPHEI PROJESİ NEDİR?

 

Cooperative E-learning Platform for Higher Education in Industrial Innovation (CEPHEI) projesinin genel amacı, Flipped Learning yaklaşımlarıyla, Avrupa Birliği ve Ortak Ülke üniversitelerdeki eğitimde endüstriyel yeniliklerin küresel ölçekte dijitalleşmesini, uluslararasılaştırmalarını ve görünürlüğünü artırmak. Bu, aşağıdaki şekillerde başarılacak.

 

  • Öncelikle CEPHEI gereksinimleri ve endüstriyel yeniliklerin içeriğini, kıyaslayacak, koordine ve senkronize edecek ve bütün e-learning unsurları için yeni standartlar geliştirecek.
  • CEPHEI, ortak üniversitelerden en az %50 (60 ECTS) endüstriyel yenilik dersini Flipped formata dönüştürecek.
  • MEF Üniversitesi'nin tavsiyesi altında CEPHEI, ortak üniversitelerin Flipped içeriklerini geliştirebilecekleri ‘‘blended learning’’ laboratuvarlar (b-Labs) kuracak.
  • Bu unsurlar endüstriyel yenilikte eğitim için, eğitmenleri, öğrencileri ve iş dünyası ve endüstriden 100'den fazla ortağı birbirine bağlayacak açık ve sürdürülebilir bir e-learning platformu oluşturmak üzere bir araya getirilecek.
  • Bu proje, Flipped Learning vasıtasıyla, endüstriyel yenilik alanında akademi ile iş dünyası arasında yeni bir dayanışma modeline yol açacaktır.

 

 

 

16-10-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş