Arama sonuçları

1 milyondan fazla çocuk tarandı, 100 bini yetenek havuzuna girdi

1 milyondan fazla çocuk tarandı, 100 bini yetenek havuzuna girdi

1 milyondan fazla çocuk tarandı, 100 bini yetenek havuzuna girdi.  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yetenekli öğrencileri spora yönlendirmek amacıyla başlattıkları, Sportif Yetenek Taraması Projesi ile geçen yıl toplamda 1 milyon 226 bin 503 çocuğun taramasının yapıldığını söyledi. Kasapoğlu, bunlardan yaklaşık 110 bininin yetenek havuzuna alındığını bildirdi.

1 MİLYONDAN FAZLA ÇOCUK TARANDI, 100 BİNİ YETENEK HAVUZUNA GİRDİ

 Kasapoğlu, hedeflerinin, bütün branşlarda yetenekli öğrencileri spora yönlendirmek ve ülkeyi yurt dışında başarıyla temsil edecek sporcu potansiyelini ortaya çıkarmak olduğunu aktardı. Kasapoğlu, şöyle konuştu: "Tesis eksikliği, elimizi kolumuzu bağlayan, önemli bir problemdi. Bu problemin ortadan kalkmasıyla, nitelik anlamında adımlar atacak imkanlara kavuştuk. Hızlı ve güçlü iş birlikleri sağlamak hususunda yeni yönetim sisteminin sağladığı avantajları da iyi değerlendirerek, Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı projesini hayata geçirdik."

HER YIL 4 BİN SPORCU EKLENECEK

Kasapoğlu, Spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukların bilimsel yöntemlerle tespit edilmesini amaçladıklarını kaydetti. Kasapoğlu, bu çocukların üst düzey sporcu olarak yetiştirilmeleri için başlatılan proje ile olimpik sporcu havuzuna her yıl yaklaşık 4 bin sporcu ekleyerek uluslararası sportif başarıların artırılmasını istediklerini aktardı.

110 BİN ÇOCUK YETENEK HAVUZUNDA

Kasapoğlu, yetenekli çocukların ilkokul üçüncü sınıfta tespit edilip spora ve ilgili branşlara yönlendirildiğini, pek çok bilimsel testi de dahil ederek, çok önemli bir emeğin verildiğini belirtti. Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Bu çalışma çerçevesinde bizim olimpik sporcu havuzumuzu da 2023'e kadar önemli bir seviyeye çıkaracağımızı müjdelemek istiyorum. Ve bu çerçevede her yıl ortalama 1 milyon 200 bin çocuğumuzun yetenek taramasını gerçekleştiriyoruz. Bizimle iş birliği yapan Milli Eğitim Bakanlığı'mıza teşekkür ediyorum. Örneğin, geçtiğimiz yıl yetenek taraması sürecini geçen 1 milyon 226 bin 503 çocuğumuzdan yaklaşık 110 bin çocuğumuz, şu an yetenek havuzunda ilgili süreçleri yaşıyor. Onların temel hareket becerileri ve spor becerileri eğitimi sürecini tamamlamasının ardından olimpiyat hazırlık merkezlerine, sporcu eğitim merkezlerine yönlendirilmesiyle sonraki süreçteki müsabakalar, turnuvalar, şampiyonalar ve olimpiyatlar için çok önemli bir kaynağa ulaşmış olacağız. Sporcu potansiyelimizi ortaya çıkarmış olacağız, bunu çok önemsiyorum."

YABANCI ÖĞRENCİLERE DE YAPILDI

Kasapoğlu ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda okuyan 83 ülke vatandaşı 40 bin 843 öğrencinin 816'sının sportif yetenek taramasına katıldığını söyledi.

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ

 

Bakan Kasapoğlu, çok önemsediği bir başka proje "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" ile ilgili de şunları söyledi: "Yüzme sporu, olimpiyatlar başta olmak üzere şampiyonaların madalya deposudur. Artık yüzmede biz de olacağız. Son 18 yıla bakarsak havuz sayısında inanılmaz bir yükseliş var. 2002'de 46 olan yüzme havuzu sayısının 145'e yükselmesi her şeyi anlatıyor."

Kasapoğlu, göreve geldiğinde "İlk 100 günde yüz bin kişiye yüzme öğreteceğiz" iddiasıyla yola çıktıklarını ve proje kapsamında 264 bin 57 kişiye yüzme öğrettiklerini aktardı.

Kasapoğlu, bu yıl sonuna kadar 1 milyon kişiye yüzme öğretme hedefleri bulunduğunu da kaydetti. 

15-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş