Arama sonuçları

100 kişiden 77'si 'psikososyal destek' için aradı

100 kişiden 77'si 'psikososyal destek' için aradı

100 kişiden 77'si 'psikolojik destek' için MEB'i aradı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), koronavirüs salgın sürecinin öğrenciler, gençler ve aileler üzerinde yarattığı kaygı ve travmatik etkileri azaltmak amacıyla 81 ilde kurulan çağrı merkezlerine başvuruların büyük bölümünü psikososyal destek talebi oluşturdu. Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ilde "444 0 632" numaralı çağrı merkezi kurdu. Bu merkezlerde görevli özel eğitim ve rehberlik öğretmenleri telefonlarla veli ve öğrencilere yardımcı oluyor. Sabah'tan Zübeyda Yalçın'ın haberine göre, merkezlere gelen çağrılardan öğrenci ve velilerin salgının yarattığı ortamdan psikolojik olarak olumsuz etkilendikleri görüldü.

100 KİŞİDEN 77'Sİ 'PSİKOLOJİK DESTEK' İÇİN ARADI

MEB verilerine göre merkeze gelen çağrıların ezici çoğunluğu psikososyal destek (yüzde 77) amaçlı. Bu grubu yüzde 7.3 ile aile içi şiddet, yüzde 6 ile de öfke kontrolü oluşturdu. Teknolojik bağımlılık için yüzde 4, olumlu davranış geliştirme için yüzde 3, özgüvenli geliştirme için yüzde 2.7 telefon geldi.

SINAV KAYGISI YAŞANIYOR

Akademik açıdan bakıldığında ise telefonların yüzde 29.4'ü sınav kaygısına yönelik. Bunu yüzde 27.5 ile ders çalışma alışkanlıkları, yüzde 26.5 ile verimli ders çalışma yöntem ve teknikleri takip etti. Dikkat geliştirme çalışmaları için yüzde 10.4, öğrenme stilleri için ise yüzde 3.3, zaman yönetimi ve motivasyon yüzde 2.8 başvuru yapıldı. Özel eğitim alınında ise telefonların yarısı destek eğitim raporları için oldu.

13-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş