Arama sonuçları

'100 Tasarım Beceri Atölyesi Yapımı' Protokol İmza Töreni

'100 Tasarım Beceri Atölyesi Yapımı' Protokol İmza Töreni

'100 Tasarım Beceri Atölyesi Yapımı' Protokol İmza Töreni. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Biz çocuğu sadece belirli soruları çözen değil bir bütün olarak ele alan eğitim sistemini önemsiyoruz" dedi.

Selçuk, bazı programlara katılmak Kayseri'ye geldi. Bir otelde milletvekilleri, hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yemekte bir araya geldi. Burada hayırseverlere eğitime katkılarından dolayı plaket verildi. 

'100 TASARIM BECERİSİ ATÖLYESİ YAPIMI' PROTOKOL İMZA TÖRENİ

Programın ardından Selçuk, "100 Tasarım Beceri Atölyesi Yapımı Protokol İmza Töreni'ne katıldı. Selçuk, protokolü "Çocuklarımız için müjdeli bir haber taşıyan bir protokol" diye tanımladı. Selçuk, şöyle konuştu:

"Çocukların daha ilkokuldan itibaren mühendislik, üretim, robotik ne demek, sanat neden önemlidir, sanatın ince ayarından geçmeyen insanların kişilik olgunlaşması neden zafiyet gösterebilir, neden çocukların sağlıklı bir rehberlik alabilmeleri için bu tür tecrübelere ihtiyacı vardır sorularını cevaplamamız gerekir. Bu atölyeler onlara daha kolay rehberlik etmek, sosyal, duygusal becerilerini geliştirmek, bireysel ve ekip çalışmaları konusunda yönlendirmek, ileride yapmayı düşündükleri meslekler hakkında farkındalık kazandırmak için son derece önemli."

Bakan Selçuk, bu atölyelerin dünyada uzun yıllardır okulların olağan bir parçası olduğunu vurguladı. İmzalanacak protokolle Kayseri'deki eğitim yuvalarının atölyelerle donatılmasına hız vereceklerini dile getiren Selçuk, şöyle dedi: "Çocuklar sınıfın içerisinde sadece bilişsel bazı içeriklerle değil, aynı zamanda üretimle ilgili birtakım faaliyetlerde de bulunacak."

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ise velilerin çocuklarının iyi bir meslek sahibi olmasını istediğini, bu atölyelerin de isteklerine vesile olacağını kaydetti.

13-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş