Arama sonuçları

101 okulda TBMM'nin 101. yılı anısına gökyüzüne balonlar bırakıldı

101 okulda TBMM'nin 101. yılı anısına gökyüzüne balonlar bırakıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, TBMM'nin açılışının 101. yılı anısına kentteki 101 okulda kırmızı beyaz balonlar eş zamanlı olarak gökyüzüne bırakıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 23 Nisan'a ilişkin bir dizi etkinliği çerçevesinde bayrama özel olarak hazırlanan marş, ildeki tüm resmi ve özel okullar ile kurumların hoparlörlerinden yayınlandı.

101. YIL İÇİN 101 BALON

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 101. yılı anısına kentteki 101 okuldan, kırmızı beyaz balonlar marş eşliğinde gökyüzüne bırakıldı.

Bu kapsamda Güngören 50. Yıl Ahmet Merter İlkokulu'nda, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile az sayıda öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla program düzenlendi. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla başladı.

Daha sonra öğrencilerin, marş eşliğinde gökyüzüne bıraktığı kırmızı beyaz balonlar, görsel şölen oluşturdu.

"MUTLU ÇOCUKLAR, MUTLU TÜRKİYE"

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, salgın nedeniyle 23 Nisan etkinliklerinin öğrencilerle birlikte ortak olarak icra edilemediğini ama çocukların mutluluğuna ortak olmak için bir dizi çevrim içi etkinlik hazırladıklarını belirtti.

Bu kapsamda hastanede tedavi gören öğrencilerle sanal ortamda bir araya geleceklerini aktaran Yazıcı, ayrıca 23 Nisan'a özel sergi çalışmaları, öğrenciler arasında resim ve kompozisyon yarışmaları organize ettiklerini anlattı.

Yazıcı, şöyle dedi:

"Salgın koşulları nedeniyle birbirimize uzaktan baktığımız ama çevrim içi olarak yine de birlikte olduğumuzu hissettiğimiz 23 Nisan etkinlikleri yapmaya gayret ettik. Umarım, çocuklarımız mutlu olurlar. Onların mutluluğu bizler için çok önemli. 2023 Vizyon Belgemizde de 'Mutlu çocuklar, mutlu Türkiye' derken bunu ifade ettik. Hem çocuklarımızın hem milletimizin bayramı kutlu olsun."

Etkinliğe katılan 2. sınıf öğrencisi Ela Yüksel, 23 Nisan'ı çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü çok sevdiğini dile getirerek, balonları gökyüzüne bırakırken çok heyecanlandığını ve mutlu olduğunu söyledi.

4. sınıf öğrencisi Elif Yağmur Arslan da 23 Nisan programına katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, şunları söyledi: "Balonları gökyüzüne bıraktık. Hepsi uçtu. Bazıları bayraklara takıldı. Çok güzel bir duyguydu." dedi.

3. sınıf öğrencisi Ela Sezer ise okulunda düzenlenen 23 Nisan etkinliğinde balonları uçururken çok eğlendiğini dile getirdi.

23-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş