Arama sonuçları

11 haftalık yaz tatili kısalır mı?

11 haftalık yaz tatili kısalır mı?

Uzaktan eğitimde en çok tartışılan konulardan birisi de öğrencilerde oluşan öğrenme kayıpları. Yaz tatili döneminde bile öğrencilerde öğrenme kayıpları olurken yaklaşık 1 yıldır süren uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin neleri kaybettiği eğitimciler tarafından en çok konuşulan konulardan birisi. Bu kayıpları gidermenin yolu da telafi eğitiminden geçiyor.

Geçtiğimiz yıl bir dönem uzaktan eğitimle geçmesine rağmen yaz ayları telafi eğitimi için kullanılmadı. Bu yıl ise zaten öğretim yılı uzaktan başladı ve yüz yüze eğitim tüm kademelerde başlayamıyor. Bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yaz dönemini boşa geçirip geçirmeyeceği eğitimciler tarafından konuşulmaya başlandı. Çünkü öğrencilerdeki öğrenme kayıplarının telafisi yapılmadığı takdirde giderilemez boyutlara geleceği Dünya Bankası başta olmak üzere tüm kurumlar tarafından dile getiriliyor.

11 HAFTALIK TATİL AZILIR MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un salgın döneminde oluşan öğrenme kayıplarının giderilmesi için telafi programı yapılacağını dile getirdiği açıklaması “yaz tatilinin” kısalacağı şeklinde yorumlanıyor.

İşte Selçuk’un telafi eğitimi ile ilgili açıklaması:

Eğitimin telafisi nasıl olacak? Yaz tatiliyle ilgili bir karar alınması gerektiğini düşünüyorum. Bunu, bugünlerde ölçme değerlendirme uzmanlarıyla eğitim bilimcilerle tartışıyoruz. Yaz aylarında kitlesel olarak herkes için değil ama özellikle kritik gruplar için matematik kampları, bilim kampları, küçük çocuklara özgü oyun kampları, okullardaki faaliyetler, atölyeler bütün bunları devam etmesi gerekiyor ki ettireceğiz. Tatille ilgili mevcut dönemde karnenin tarihi ile ilgili bir değişiklik olabilir, netleşmemekle beraber. Ama bu şu demek değil; 'öğrencilerimizin tamamı yaz boyunca okullarında olacaklar' böyle bir kararımız yok ama bunun biraz uzamasıyla ilgili doğrudan ya da dolaylı ya da grup grup çalışmalar vasıtasıyla, uzamasıyla ilgili çalışmalarımız var."

İşte bu açıklama 11 haftalık yaz tatilinde kısaltmanın söz konusu olabileceğinin sinyalini de veriyor.

27-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş