Arama sonuçları

14 ilde tam gün eğitime geçildi

14 ilde tam gün eğitime geçildi

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda, Türkiye genelinde 14 ilde tam gün eğitime geçildi. öğrenciler öğleden sonra dersler bittiğinde kulüp çalışmaları, sportif faaliyetler gibi etkinliklere katılıyor. Ayrıca ödevlerini, ders tekrarlarını ve sınav hazırlıklarını yine aynı gün içinde bitiriyor.  

14 İLDE TAM GÜN EĞİTİME GEÇİLDİ

MEB'in internet sitesinde Türkiye genelinde 14 ilde tam gün eğitime geçildiğini duyurdu. Buna göre Nevşehir, Tunceli, Ardahan, Bartın, Erzincan, Karaman, Burdur, Artvin, Kırıkkale, Bolu, Bilecik, Sinop, Gümüşhane ve Bayburt’ta öğrenciler tam gün eğitim alıyor. 

KARANLIKTA EĞİTİMİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Hürriyet’te yer alan habere göre http://www.hurriyet.com.tr/14-ilde-karanlikta-ders-sona-erdi-40674756 bu 14 il arasında daha önceki yıllarda tekli eğitime geçmiş olanlar da var, ancak büyük çoğunluk bu yıl başladı. Bu illerde genellikle öğrenciler sabah 08.30-09.00 arasında ders başı yapıyor. Yaş gruplarına göre öğleden sonra saat 13.00 ile 17.00 arasında dersler sonlandırılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlerinden alınan bilgiye göre tekli eğitim öncelikle öğrencilerin karanlıkta okula gelip gitmesinin önüne geçti. Ayrıca ikili eğitimde okulun temizlenmesi için yeterli zaman kalmadığından hijyen sorunları yaşanıyordu, şimdi bu sorun da çözülmüş oldu. Öğrenciler okulda hem günlük derslerini yapıyor, hem de öğleden sonraki zamanda çeşitli faaliyetlere katılıyor, ders tekrarı ve sınav hazırlıkları yapıyor.

NÜFUS AZLIĞI VE DERSLİK YAPIMI ETKİLİ OLDU

 

Aziz Gün (Erzincan Milli Eğitim Müdürü): 40 bin 995 öğrencimiz, 239 okulumuz ve 3 bin 365 öğretmenimiz var. Derslik sayısı ise 2 bin 386. Derslik başına 17, öğretmen başına da 12 öğrenci düşüyor. Erzincan’da 1992 yılında yaşanan depremin ardından okul yapımına hız verildi ancak son yedi yılda, bu sene tamamlanacak olanlarla birlikte toplam 550 derslik kazandırdık ilimize. Derslik yapımıyla birlikte Erzincan’da nüfusun az olmasının da etkisiyle son iki yılda tamamen bunları minimize ettik ve şu anda sabahçı-öğlenci eğitim yapan okulumuz yok. Bütün okullarda tam gün eğitim veriliyor. Anaokulları sabah 08.00’de okula gelip 13.00’te çıkıyorlar. 13.00’ten sonra da kulüp çalışmaları var, bunlara da 17’ye kadar devam ediyorlar. Diğer okullarımız sabah 08.30’da ders başı yapıyor, ilkokullar 14.30’da, ortaokullar, 15.20’de çıkıyor. Lise türlerine göre çıkış saatleri de değişiyor. Anadolu liseleri ve imam hatipler 15.50’de, meslek liseleri ise 17.00 gibi çıkıyor. Çünkü meslek liselerinin atölye çalışmaları vs. olabiliyor. 

YAKLAŞIK 1 SAAT ÖĞLE ARASI VERİLİYOR

 

Yaşar Demir (Bartın Milli Eğitim Müdürü): Bir kız meslek lisemiz dışında diğer okullarımız daha önceden tam gün eğitim veriyordu. Kız meslek lisesi için de yeni bina yaptık ve bu yıldan itibaren tam gün eğitime geçildi. İlimizde bütün okullar tekli eğitim veriyor şu anda. Bunun için son üç yılda 50’nin üzerinde okul yaptık. 30 bine yakın öğrencimiz ve 162 okulumuz var. Bütün kademeler sabah 08.45’te ders başı yapıyor. İlkokul ve ortaokullar 15.00 gibi çıkıyor. Liseler ise seçmeli derslerden dolayı biraz daha geç saatte çıkıyorlar, yaklaşık bir saat de öğle arası veriyorlar.

DERS SONRASI SPORTİF FAALİYET

 

Fazilet Durmuş (Bilecik Milli Eğitim Müdürü): 2014-2015 öğretim yılına kadar ikili eğitim veren üç okul vardı. Bunlardan ikisi geçen yıllarda tam gün eğitime geçti. Sadece bir okulumuzda ikili eğitim devam ediyor ve 2019-2020 eğitim yılının başında, şu anda yapımı devam eden binaya taşındıklarında ilimizde ikili eğitim veren okulumuz kalmayacak. Tam gün eğitime geçmek için iki okul yaptırıldı, bir okulumuz da daha önce eğitim kurumu olarak kullanılmayan bir binaya taşındı ve tekli eğitime geçti. Yapımı tamamlanacak okulumuzla birlikte toplam 64 derslik yaptırmış olacağız. Tam gün eğitim verilen okullarımızda anaokulları sabah 07.45’te, ilkokul ve ortaokullar 08.45’te liseler ise 08.30’da derse başlıyor. Çıkış saatleri ise okullarda yapılan ücretsiz kurslar, sportif faaliyetler ve meslek liselerinin atölye ya da staj çalışmaları nedeniyle değişiklik gösteriyor. Anaokulları 12.45-17.45 arasında, ilkokullar ve ortaokullar 17.15’te, liseler ise 15.40-17.30’da okuldan çıkıyorlar. 

11-12-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş