Arama sonuçları

16 bin öğrenci mevsimlik işçilerin çocuğu

16 bin öğrenci mevsimlik işçilerin çocuğu

Mevsimlik tarım işçisi ailelere ait Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilköğretim okullarında toplam 16 bin 193 öğrenci eğitim görüyor. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitimine ilişkin 26 Mayıs’ta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verdiği soru önergesine yanıt geldi.

BirGün’ün haberine göre, mevsimlik gezici tarım işçilerinin zorunlu eğitim çağındaki çocuklarını, yatılı bölge ilköğretim okullarında eğitim görenleri ve bu çocuklara yönelik yardımları soran Tanrıkulu’na yanıt 5 Temmuz’da verildi. Bakan Selçuk’un verdiği yanıta göre mevsimlik tarım işçisi ailelere ait ilköğretim çağında 16 bin 193 çocuk bulunuyor. Bu çocuklar, MEB’e bağlı okullarda eğitim görüyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılında ise yatılı bölge okullarında toplam 42 mevsimlik tarım işçisi ailenin çocuğu bulunuyor. 

ÖĞRENCİLER EN YAKIN OKULA YÖNLENDİRİLİYOR

‘Mevsimlik Tarım İşçisi Göçer ve Yarı Göçer Ailelerin Çocuklarının Eğitime Erişimi’ konulu 2016’da yürürlüğe giren genelgenin hatırlatıldığı yanıtta, söz konusu ailelerin çocukları için takip ekipleri kurulduğu da belirtildi. Aile ve işverenlere yönelik çocukların eğitime erişimi konusunda ziyaretlerin yapıldığı aktarılan yanıtta, öğrencilerin en yakın okula yönlendirildiği açıklandı. Ayrıca yanıtta çocukların burada aldığı eğitimin kendi okullarına gönderildiği, gerek görülürse telafi eğitimleri yapıldığı da söylendi.

07-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş