Arama sonuçları

1603 Anadolu lisesinin başarı sıralaması nedir?

1603 Anadolu lisesinin başarı sıralaması nedir?

1603 Anadolu lisesinin başarı sıralaması nedir? Geçen yıl YGS'ye öğrencileri giren Anadolu liselerinin başarı sıralamaları ve YGS puanları nedir?

TEOG yerine liseye geçişte getirilen yeni sistem tartışılmaya devam ediyor. Bu sisteme göre 8'inci sınıfta okuyan 1.2 milyon öğrencinin yüzde 92'si adreslerine göre yerleşecek. Öğrencilerin yüzde 8'i ise şu anda sayıları 600 olarak nitelendirilen okullara sınavla yerleşecek. Proje Okullar olarak nitelendirilen bu okullar seçilirken merkezi sınav sonuçları da kriterlerden biri olarak kullanılacak.

Şu anda proje okulların sayısı 200'ün üzerinde. Yeni eklenecek okullar için Proje Okullar Yönetmeliği kendi okul türünde ilinde merkezi sınavlarda ilk yüzde 5'e girmeyi proje okul olarak seçilme kriterlerinden biri olarak getiriyor.

1603 ANADOLU LİSESİNİN BAŞARI SIRALAMASI NEDİR?

MEB Örgün Eğitim 2016-2017 verilerine göre Türkiye genelinde 2 bin 412 Anadolu lisesi bulunuyor. Sınavla öğrenci alacak proje okullar arasına bu listeden seçim yapılacak. Peki okulların merkezi sınavlardaki başarıları nedir?

Uzun yıllar İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Ar-Ge bölümünde ölçme değerlendirme uzmanı çalışan ve şu anda da öğretmen olarak görev yapan Mükerrem Çetin'in ÖSYM'in yayımladığı 2016 Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sonuçları kitabından yararlanarak hazırladığı verilere göre biz de 1603 Anadolu lisesinin başarı sıralarını çıkardık.

BAŞARI SIRALAMASI ÖLÇÜTLERİ NE OLDU?

Bu tabloda yer alan okullar mezun veren ve öğrencileri sınava giren Anadolu liseleri. Okulların bir kısmının genel liselerden dönüşen okullar olduğunu ve henüz sınav vermediklerini de hatırlamak gerekiyor.

İlk sırada Kabataş Erkek, ikinci sırada Cağaloğlu Anadolu, üçüncü sırada  İstanbul (Erkek) Lisesi'nin yer aldığı bu tablolarda şu bilgiler yer alıyor: 2016 YGS'ye giren öğrenci sayısı, okulun öğrencilerinin 40'ar soruluk YGS testleri matematik, fen, Türkçe ve sosyal ortalamaları, YGS'nin 6 puan türündeki puanları.

ANADOLU LİSELERİNİN BAŞARI SIRALARI VE YGS PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İLK 100'DE HANGİ İLDEN KAÇ ANADOLU LİSESİ VAR?

Anadolu liseleri ilk 100 sıralamasında 22 ilden okul yer alıyor. En fazla okul ise 3 büyük kentten. 37 okul ile ilk sırada İstanbul’da var. Bunu 9 okul ile Ankara, 7 ile İzmir izliyor. Kayseri, Antalya, Konya ve Bursa 5’er okul ile listede yer alıyor. İlk 100 içinde bir okulu bile olmayan il sayısı 59. İşte illere göre ilk 100 listesinde yer alan okul dağılımı:

İstanbul: 37

Ankara: 9

İzmir: 7

Kayseri: 5

Antalya: 5

Bursa: 5

Konya: 5

Adana: 3

Mersin: 3

Sakarya: 2

Hatay: 2

Malatya: 2

Trabzon: 2

Eskişehir: 2

Balıkesir: 2

Aydın: 2

Kocaeli: 2

Denizli: 1

Diyarbakır:1

Muğla: 1

Elazığ: 1

Samsun: 1

 

 

20-11-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş