Arama sonuçları

166 mobil çocuk hizmet birimi var

166 mobil çocuk hizmet birimi var

166 mobil çocuk hizmet birimi var. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 166 mobil çocuk hizmet birimi ile 14 bin çocuğa ulaştıklarını söyledi.

Bakan Selçuk, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nce Üsküdar Belediye'sinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Okul Aile Birliği Zirvesi"nde konuştu. Selçuk, Sosyal Ekonomik Destek (SED) hizmetiyle ailelerinin yanında olan ihtiyaç sahibi çocukları desteklediklerini aktardı. Selçuk, çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici faaliyetler yaptıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Değerler Eğitimi Programı başlattıklarını, ayrıca Çocuk Dostu Kitap Listeleri hazırladıklarını kaydetti. 

166 MOBİL ÇOCUK HİZMET BİRİMİ VAR

Bakan Selçuk, "Okul Destek Projesi"yle hem ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturduklarını hem de çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkan oluşturduklarını dile getirdi. Selçuk, şöyle devam etti:

"Okul aile birliklerini yakından ilgilendiren yeni bir hizmetimizden bahsetmek isterim. 166 mobil çocuk hizmet birimi kurduk. Bu birimlerimizi 3 bin 500 okulumuzla eşleştirdik ve şu ana kadar 14 bin çocuğumuza ulaştık. Böylece risk altında olan, okuldan uzaklaşan, okula gidemeyen çocukların evlerini ziyaret ederek, okuldaki bağlarının kopmasının sebeplerini araştırıyoruz. Eğer bu sebebi maddi koşullarsa onlara olan desteklerimizi sağlıyoruz. Başka sebepler varsa da bunları tespit ediyoruz. O yüzden mobil çocuk hizmet birimlerimizle okul aile birliklerimizin temasını çok önemsemekteyiz." 

15-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş