Arama sonuçları

169 ülkede 150 binden fazla Türkiye mezunu var

169 ülkede 150 binden fazla Türkiye mezunu var

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2012 yılında 42 bin civarı başvuruyla başlayan Türkiye Bursları'nın bugün 178 farklı ülkeden 165 bin başvuru seviyesine ulaştığını söyledi. Ersoy, uluslararası öğrencilere yönelik her yıl yaklaşık 5 bin burs verildiğini söyledi.

Ersoy, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) Vilayetler Evi'nde düzenlenen 10. Uluslararası Öğrenci Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

"YENİ KUŞAKLAR EN GÜÇLÜ TEMİNATIMIZ"

Programın bünyesinde bulundurduğu farklı araştırma modülleri ve Türkçe dil eğitimiyle diğer ülkelerdeki akademisyenlere, araştırmacılara ve kamu personellerine de destek verdiğini dile getiren Ersoy, şöyle devam etti:

"Gündemi savaşlarla, açlıkla, salgınla sarsılan bir dünyada ekonomiden eğitime, ticaretten sağlığa varlık ve imkanları adil şekilde paylaşmak, daha da önemlisi bu imkanlara sahip olmayan ülkelerin mümkün olan her alanda üretme ve gelişme kapasitesine kavuşturularak kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak insani ve vicdani bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun yerine getirilmesinin en önemli şartı kendi ülkesinin geleceğine yön verecek donanımlı, küresel düşünebilen, girişimci nesiller yetiştirmektir. Türkiye Bursları programının temelinde yatan ideal ve vizyon da budur. Bu yeni kuşaklar ülkelerimiz arasındaki sosyal, kültürel, politik ve ekonomik bağları geliştirme yolunda en güçlü teminatımızdır."

"DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Bakanlık olarak programa destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Ersoy,  şöyle devam etti: "2012 yılında 42 bin civarı başvuruyla başlayan Türkiye Bursları bugün 178 farklı ülkeden 165 bin başvuru seviyesine ulaşmıştır. Uluslararası öğrencilere yönelik her yıl yaklaşık 5 bin burs verilmektedir. Bu yıl 104 ülkeden 940 lisans, 941 yüksek lisans ve 485 doktora öğrencimizi mezun ettik. Bugün dünyanın 169 ülkesinde 150 binden fazla Türkiye mezunu bulunmaktadır."

08-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş