Arama sonuçları

18 yaş üstüne çağrı: Yüz yüze eğitim için aşı olun

18 yaş üstüne çağrı: Yüz yüze eğitim için aşı olun

Bilim kurulu üyesinden 18 yaş grubuna uyarı: Yüz yüze eğitim için aşılama şart. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, 18 yaş grubunun aşı konusunda tereddütlü olduğunu belirtti. Düşünüldüğü gibi yan etkiler olmadığını belirten Akın, “Aşı olun ki, üniversiteler yüz yüze eğitime başlasın” dedi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, 18 yaş grubunun aşı konusunda tereddütlerinin olduğunu gözlemlediğini belirtti. Prof. Dr. Akın, "'Bana bir şey olmaz' gibi davranan bir yaş grubu. İnternette yalan yanlış şeyleri de okuyorlar; aşı konusunda tereddütleri olduğunu gözlemliyorum. Bu grupta gerçekten sağlık okur yazarlığı iyi olanlar gidiyorlar aşılarını oluyorlar" dedi.

YAN ETKİLER ABARTILIYOR

Eylül ya da ekimde üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilmesinin planlandığını belirten Akın, "Hem öğrenci hem de öğretmen açısından çevrim içi eğitimler çok kolay değil. O zaman yüz yüze eğitime geçerek hem sosyalleşiyorsunuz hem de dersler daha verimli geçmeye başlıyor. Bu yaş grubunun aşılanması lazım. Düşünüldüğü gibi yan etkiler yok. Onlar bir şekilde abartılan şeyler" diye konuştu.

EYLÜLDE 12 YAŞA İNEBİLİR

Türkiye'de 50 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Akın, şunları söyledi: "Gençler aşılansın ki, eylül-ekimde üniversiteler yüz yüze eğitime başlasın. Onlar rahatlıkla sokaklarda istedikleri gibi dolaşabilsinler. Kafelere gidebilsinler, belirli yerlerde eğlenebilsinler, sosyal alanlara girebilsinler. Şu anda özellikle mRNA aşıları 12 yaş grubu için acil kullanım onayı aldı. Eğer yeteri kadar aşı tedariki olursa o zaman Türkiye'de muhtemelen eylül ayına doğru aşılama 12 yaşına indirilebilir. O yaş grubuna tek doz bile yetebilir."

YAŞ DÜŞTÜ İLGİ AZALDI

Türkiye, aşılamada dünyaya örnek olacak bir uygulamaya imza attı. Sağlık çalışanları, 80 yaş üstü ile başlayan aşılamada yaş oranı kademeli olarak düşürüldü. Bazı meslek grupları ve SGK'lıların aşı kapsamına alınasıyla günlük 1.6 milyonu aştı. 18 yaş üstüne aşılama başlamasıyla bu rakamın daha da yükselmesi beklendi ancak bu gerçekleşmedi. Gençler üniversitelerde yüz yüze eğitimin gerçekleşmeme riskine rağmen aşılamaya beklenen ilgiyi göstermedi.

05-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş