Arama sonuçları

180 bin uluslararası öğrenci ne olacak?

180 bin uluslararası öğrenci ne olacak?

180 bin uluslararası öğrenci ne olacak? Koronavirüs ile mücadele kapsamında üniversitelerde 3 haftalık tatil kararının ardından akla gelen soru sayıları 180 bini bulan uluslararası öğrenciler oldu. Bu öğrenciler ülkelerine giderse geri dönebilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve 4.5 saat süren koronavirüs ile ilgili toplantıdan sonra eğitimle ilgili alınan kararlar açıklandı. Buna göre 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi için 6-10 Nisan tarihlerinde yapılacak ara tatil öne çekildi. Öğrenciler bir hafta tatil olacak. 23 Mart’tan itibaren ise evlerinde uzaktan online olarak eğitim alacak. 

180 BİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ NE OLACAK?

Bir başka karar da üniversitelerle ilgili alındı. Üniversiteler ise 16 Mart’tan itibaren 3 hafta tatil edilecek. Yükseköğretim kurumlarında nasıl bir eğitim süreci olacağına üniversiteler ile YÖK ortaklaşa karar verecek. 

Ancak akla gelen soru ise yükseköğretim kurumlarında okuyan ve sayıları 180 bini bulan uluslararası öğrencilerin ne olacağı. Bu öğrenciler ülkelerine gittiklerinde dönüşte 14 gün karantinada kalmak zorunda, kampuslara giremeyecekler. Yükseköğretim kurumlarının uluslararası öğrencilere ilişkin nasıl bir çözüm bulacağı da merak ediliyor. 

12-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş