Arama sonuçları

2. 6 milyon EBA’ya ulaşamıyorsa ne sınavı yapılacak?

2. 6 milyon EBA’ya ulaşamıyorsa ne sınavı yapılacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 Mart’tan itibaren liselerde başlayacak yüz yüze sınavları eleştirdi. Kılıçdaroğlu, 2.6 milyon öğrencinin EBA’ya ulaşamadığını söyleyerek, “Neyin sınavını yapacaksınız?” dedi.

Liselerin birinci dönem yapılamayan yüz yüze sınavları ikinci dönemin başlayacağı 15 Şubat’ta yapılacaktı. Ancak ikinci dönemin öncesinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınavların 1 Mart’tan sonra yapılacağını duyurdu. Bu tarihte aynı zamanda ilkokul ile 8’ler ve 12’nci sınıflarda da yüz yüze eğitim başlayacak. Öğrenciler seyreltilmiş gruplarla haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlayacak.

EBA'YA GİRİLMİYOR, HANGİ SINAV YAPILACAK?

Bu arada da liselerde de birinci dönemin sınavları 1 Mart’tan itibaren 2 hafta içinde tamamlanacak. Liselerde ikinci dönem yazılı sınavlarda 16 Nisan’a kadar tamamlanacak. Birinci dönemde yapılamayan sınavların kapsamı, 1 Kasım 2020'ye kadar işlenen konularla sınırlı tutulacak. Öğrenciler günde 3 dersten sınava girebilecek.

Bir yandan vaka sayıları artarken hem sağlıkçılar hem de eğitimciler yüz yüze sınavların bu dönemde yapılmaması gerektiğini söylüyor. Öğrenciler de sınavların iptal edilmesini istiyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise öğrencilere sosyal medya hesabından seslenerek, “Sınavlar ertelenirse yükünüz artar” dedi.

SİYASETİN DE GÜNDEMİNDE

Yüz yüze sınavlar siyasetin de gündeminde. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da eğitim sisteminde yaşanan sorunlara değinerek, 21. yüzyılın Türkiye'sinde 2 milyon 658 bin 40 öğrenci EBA'da eğitime ulaşamıyorsa ne sınavı yapılacağını sordu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılın Türkiyesi'nde birleştirilmiş sınıflar, ikili eğitim olduğunu belirterek, konu eğitime gelince iktidarın "para yok." dediğini söyledi.

 

HARP OKULU ÖĞRENCİLERİ NE OLACAK?

Bir kişinin iradesiyle devlet yönetilirse Türkiye'nin bu hale geleceğini, bugünkü tablonun da bunu gösterdiğini savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kim adaletsizliğe uğradıysa, bizi sevsin veya sevmesin, bizim yanımızda olsun veya olmasın, ona destek vermek, onun hakkını, hukukunu korumak zorundayız. Hava Harp Okulu öğrencileri yıllardır hapisteler. 15 Temmuz'dan sonra içeri alındılar. Askeri kampta eğitim yapıyor öğrenci bunlar. 15 Temmuz akşamı bindiriyorlar otobüse, komutanları talimat vermiş, öğrenci 'Komutanım seni dinlemiyorum.' diyebilir mi? Hayır, askerliğin kuralı vardır. Şimdi Hava Harp Okulu öğrencileri müebbet hapisle yargılanıyorlar. Bazı komutanları 15 yıl hapis. Söylüyorlar, 'Bize emri veren komutanı mahkemeye çağırın, tanık olarak dinleyin.' Hakim reddediyor. 'Mağdur vatandaşlar var, çağırın, öğrenciler olarak onlara bir şey yaptık mı?' Çağırıyorlar, 'Hava Harp Okulu öğrencilerinden bir zarar görmedik.' diyorlar. Hiçbir olumsuz eylemde bulunmadıklarını söylüyorlar. 'Ama ben bunları mahkum edeceğim.' Bunları müebbete mahkum ediyorlar. Dava görüşülüyor. Aynı pozisyonda olan bazı askeri okullarda hakim diyor ki, 'Bunlar öğrenci, cezayı vereceksen komutana vereceksin. Kaldı ki öğrenci ne zamandan beri darbe yapma gücüne sahip olabilir?' Onları berat ettiriyor. Bunlar 35-40 kişilik koğuşlarda yatıyorlar, aileleri ve bunlar da perişan. Kim haksızlığa uğrarsa biz onların yanında olacağız."

23-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş