Arama sonuçları

2 okulun birinde kütüphane yok

2 okulun birinde kütüphane yok

2 okulun birinde kütüphane yok. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un verdiği yanıt okullardaki kütüphanelerin durumunu ortaya koydu. 54 bin 36'sı resmi okulun bulunduğu ülkede Selçuk'un verdiği yanıta göre yalnızca 26 bin 173 okulda kütiphane bulunuyor.

BirGün'de yer alan habere göre, Gürer’in önergesini yanıtlayan Selçuk, öğrencileri, ders kitaplarının yanında gerek yüz yüze eğitimde gerekse uzaktan eğitim çalışmalarında akademik olarak destekleyecek şekilde basılı materyal, elektronik ortamda yayınlanacak materyal ve dijital içerik çalışmalarının Covid-19 salgını süreci de dikkate alınarak artırıldığını belirtti.

Bakan Selçuk, 17 adet çalışma kitabının öğretmenlerin ödevli saatlerde de kullanabileceği ve öğrencilerin bireysel veya grupla gerçekleştirebileceği etkinlikler esas alınarak öğrencilerin ihtiyaçlarına ve hazır bulunuşluklarına uygun şekilde hazırlanıp ve 2020-2021 eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere okullara gönderildiğini belirtti.

Bakan Selçuk, “2014 yılında başlayan Okuma Kültürü ve Z-Kütüphane Projesi kapsamında açılan Z- kütüphane sayısı, Ekim 2020 tarihi itibarıyla 81 ilde toplam 1886’ya ulaşmıştır. Bunların 1.714'ünün kurulum ve donatımı Bakanlığımız genel bütçe ödeneğinden karşılanmış olup 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonu verilerine göre, sınıf kitaplıkları hariç toplam 26 bin 173 okulun kütüphanesi bulunmaktadır” dedi.

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 55 bine yakın okulun bulunduğunu, Türkiye’deki okullarını sayısının özel okullarla birlikte 70 bine ulaştığına dikkat çekerek, “Kütüphane konusunda okulların ciddi eksikleri bulunuyor. Ülkemizde her 2 okula bir kütüphane düşüyor. Bu, okulların yarısında kütüphane olmadığı anlamına geliyor” dedi. Gürer, internet hizmeti ve dijital kitap içerikleri de olan Z- Kütüphanelerin sayısının da olması gerektiğinin çok altında kaldığını sözlerine ekledi.

07-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş