Arama sonuçları

2 Temmuz'dan sonra isteyen öğrenciye 'telafi eğitimi' olacak

2 Temmuz'dan sonra isteyen öğrenciye 'telafi eğitimi' olacak

Okullarda öğrencilerin 2 Temmuz’da karnelerini almasının ardından uzaktan eğitime erişemeyenlere telafi eğitimleri verilecek. Gönüllülük esasına göre yapılacak eğitimlerde en az 10 öğrencinin katılım şartı aranacak.

Milliyet Gazetesi'nden Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre, uzaktan eğitim sürecinde 4 milyon öğrenci Eğitim Bilim Ağı’na (EBA) ulaşamadı. 2 Temmuz’da öğrencilerin karnelerini almasının ardından bu öğrencilere telafi eğitimleri verilecek. Gönüllülük esasına göre yapılacak, en az 10 öğrencinin katılım şartı aranacak eğitimlerle ilgili ayrıntılı bilgi, MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin “Uzaktan Eğitime Yakından Bakış” temasıyla düzenlediği Uluslararası Eğitim Bilimleri Öğrenci Konferansı’nda paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla önceki gün çevrimiçi yapılan konferansta Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekçi, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Beşiktaş İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman’ın yanı sıra MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ile MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan yer aldı.

"EKSİKLERİN FARKINDAYIZ"

Konferansta konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandeminin başında kısa sürede yapılan çalışmaların olgunlaştığını belirterek, son aylarda sunulan eğitim içeriğinin kalitesinde standartlar anlamında bir yükseliş olduğunu kaydetti.

EKSİKLİKLERİN FARKINDAYIZ

Çocukların hayatına dokunmak, zengin kaynaklar sunmak konusunda eksiklerin olabileceğini dile getiren Selçuk, şöyle dedi:

“Bunların hepsinin farkındayız. 15 binden fazla EBA destek merkezi kurmak suretiyle illerimizde öğretmen eğitiminde çok büyük bir sıçrama oluşturarak yapmaya gayret ediyoruz. 220 bin öğretmenimiz masal anlatıcılığı sertifikası aldı. Yaklaşık 280 bin öğretmenimiz uluslararası dijital yeterlilikler beceri setine ilişkin dünyanın her yerinde geçerli belgeler aldı. Öğretmenlerimiz çok büyük bir fedakârlık gösterdi."

ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADIK

Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitime göre daha zor, meşakkatli olduğunu, birtakım problemleri içinde barındırdığını topluma anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Selçuk, şöyle devam etti:

“Bu dönemde öğretmenimizi yalnız bırakmamak, il ve ilçe müdürlerimizi desteklemek için her türlü kaynağı hazır etmeye, EBA’nın içeriğini sürekli zenginleştirmeye gayret ettik ve bununla ilgili de yine uluslararası verilere baktığımızda da çok mesafe aldığımızı görüyoruz. Elbette çocuklar, veliler, öğretmenlerimiz için çok zor bir dönem ama bunu bütün dünyada yaşıyoruz. Bu dönemin üstesinden yine birlikte geleceğiz” diye konuştu.

"OKULLARDAN İSTEYECEĞİZ"

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener de “Eğitimde Başarıyı Artırma ve İzleme Projesi” ile uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin başarı düzeylerinin ölçülerek aradaki farkların değerlendirmesinin yapıldığını, telafi eğitimleri ve destekleme yetiştirme kurslarıyla açığın kapatılmaya çalışıldığını söyledi. Şener, EBA’ya ulaşamayan öğrencilere yönelik verilecek telafi eğitimlerinin ayrıntılarını paylaştı. Telafi eğitimleriyle ilgili Bakan Selçuk, okulların 2 Temmuz’da kapanacağını, temmuz ve ağustos aylarında da gönüllü okul uygulamasının devreye gireceğini söylemişti. Nazan Şener de uygulamayla ilgili şunları söyledi:

"EBA'YA ULAŞAMAYAN ÇOCUKLARIMIZA TELAFİ EĞİTİM"

"Programları planlayacağız yani uzaktan eğitim sürecimiz bittikten sonraki süreçte yaz dönemi de dahil olmak üzere EBA’ya ulaşamayan, yetişmeyen programlar, müfredatlar varsa ya da öğrencinin hazır bulunurluk düzeyinde düşüş varsa bununla ilgili telafi eğitim programlarını okul okul, her zümreden isteyeceğiz. Telafi eğitim programına en az 10 öğrenci katıldığında programları açıp eğitimlere başlayacağız. Zaten yönetmeliğimiz de buna fırsat veriyor.”

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de üniversiteler açılmazsa başka sıkıntıların ortaya çıkacağını dile getirerek, özellikle 18-25 yaş gençlerin, üniversite hocalarının, çalışanlarının, akademik ve idari personelin bir an önce aşılanması gerektiğinin altını çizdi.

24-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş