Arama sonuçları

2 yıldır depremden etkilenen okullarının yenilenmemesini bekliyorlar

2 yıldır depremden etkilenen okullarının yenilenmemesini bekliyorlar

Silivri'de meydana gelen depremde hasar gören ve güçlendirme çalışmaları için boşaltılan Avcılar'daki Alsancak İlkokulu'nun yenilenmemesini protesto eden bazı veli ve öğrenciler, okul duvarına "Okulumuzun yapımını 2 yıldır geciktiren Avcılar Belediyesi ve İBB'den özür bekliyoruz" yazılı afiş astı.

İKİ YIL GEÇTİ, DAHA YENİLEME YOK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Avcılar Belediyesinin okulun yıkılıp yeniden yapılması için gereken ruhsatı anlaşmazlık nedeniyle vermediğini iddia eden Gümüşpala Mahallesi sakinleri, okul duvarına afiş asarak, tepkilerini gösterdi.

"Okulumuzun yapımını 2 yıldır geciktiren Avcılar Belediyesi ve İBB'den özür bekliyoruz" yazılı afiş belediye görevlileri tarafından bir süre sonra duvardan kaldırıldı.

"ÇOCUKLARIMIN EĞİTİM DÜZENİ BOZULDU"

5. sınıf öğrencisi Nisa Ela, okulunun 2 yıldır yapılmadığını belirterek, "Okulumuzun bir an önce açılmasını istiyoruz, mağdur oluyoruz" dedi.

Velilerden Merve Aslan ise dört çocuk annesi olduğunu, okulun kapalı olması nedeniyle büyük zorluk yaşadıklarını anlattı.

Aslan, "Okul açık olsaydı dört çocuğum da buraya gelecekti. Ben şimdi servis mi tutayım, hangi birine yetişeyim?" diye konuştu..

15-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş