Arama sonuçları

20 yaş altı gençler toplu taşıma araçlarını kullanamayacak

20 yaş altı gençler toplu taşıma araçlarını kullanamayacak

20 yaş altı gençler toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Koronavirüs salgını kapsamında alınan yeni önlemlere göre toplu taşıma araçlarını 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kullanamayacak.  Bu durumda staj yapan ve üniversitede okuyan öğrencilerin ulaşımlarını nasıl sağlayacakları merak ediliyor. Ancak daha önceki genelgelerde öğrenci olduklarını gösterir belge ile sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde de bu öğrenciler sokağa çıkabiliyordu. Aynı uygulamanın devam edeceği öngörülüyor. 

20 YAŞ ALTI GENÇLER TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANAMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve hafta sonu da sokağa çıkma kısıtlaması getiren salgın önlemleri salı gününden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kısıtlama kesintisiz devam edecek.

 

Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecek. AVM'lere HES koduyla girilecek. Daha önceki genelgelerde belirtilen istisnalar hariç, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı, toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGE ÇIKARACAK

Koronavirüs tedbirleri İçişleri Bakanlığı genelgesiyle düzenleneceğk. Salı gününden itibaren uygulanacak.

30-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş