Arama sonuçları

20 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilecek? Üniversiteli ve stajdaki öğrenci ne yapacak?

20 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilecek? Üniversiteli ve stajdaki öğrenci ne yapacak?

20 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilecek? Üniversiteli ve stajdaki öğrenci ne yapacak? İçişleri Bakanlığı genelgesine göre 20 yaş altı 13.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Ancak hafta sonları ve hafta içi saat 21.00’den sonra tüm yaş grupları ile birlikte sokağa çıkamayacak.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve hafta sonu da sokağa çıkma kısıtlaması getiren salgın önlemleri ile ilgili İçişleri Bakanlığı genelgesi de yayımlandı.

20 YAŞ ALTI NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKABİLECEK? ÜNİVERSİTELİ VE STAJDAKİ ÖĞRENCİ NE YAPACAK?

Buna göre hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kısıtlama kesintisiz devam edecek.

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı gençler geçtiğimiz 18 Kasım’da yayımlanan genelgeye göre sokağa çıkabilecek. Buna saat 10.00-­13.00 saatleri arasında, 20 yaş altı ise 13.00­16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Ancak bu yaş grupları bu saatler arasında metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb. şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak.

ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

Yüz yüze eğitim gören 20 yaş altı üniversite öğrencilerine üniversite yönetimlerince ders programını gösterir şekilde özel belge verilecek. Bu belgeyi ibraz eden 20 yaş altındaki öğrenciler, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

MEB, mesleki eğitim merkezine kayıtlı çırak öğrenciler ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 12'nci sınıf öğrencileri için yüz yüze staj kararı almıştı. Buna göre işletmenin talebi ve velisinin izni ile bu öğrenciler 30 Kasım'dan itibaren stajlarına devam edebilecek.

01-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş