Arama sonuçları

20 yılda eğitimde fırsat eşitliğinin kalmadı

20 yılda eğitimde fırsat eşitliğinin kalmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 20 yılda 8 Milli Eğitim Bakanı gördüklerini, her Bakanla eğitim sisteminin değiştiğini söyledi.

Maddi kayıpların faturası çok ağır da olsa bir şekilde telafi edileceğini ancak kaybedilen kuşakların yerine konulamayacağını dile getiren Öztrak, 20 yılda 8 Milli Eğitim Bakanı gördüklerini, her Bakanla eğitim sisteminin değiştiğini söyledi.

20 yılda eğitimde fırsat eşitliğinin kalmadığını ileri süren Öztrak, devlet okullarının vasatın altına, ideolojik format atmanın aracına dönüştürüldüğünü savundu.

Bu yıl YKS'ye 3 milyon civarı gencin katıldığını hatırlatan Öztrak, "Temel Yeterlilik Testleri'nde öğrenciler 40 matematik sorusundan 7'sine, 20 fen sorusundan 3'üne, 20 sosyal bilim sorusundan 8'ine ve anadilimiz Türkçede 40 sorudan 18'ine doğru cevap verebilmiş. Şimdi bu tabloya göre, geleceğe umutla bakmamız mümkün mü? Elbette değil" diye konuştu.

Üniversitelerde gençlerin mezuniyet törenlerine, "Hükümeti protesto ederler" denilerek izin verilmediğini öne süren Öztrak, öğrencilere kendi mekanlarında veya okuldan bağımsız bir organizasyon yapmak isterlerse her türlü lojistik desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti

22-07-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş