Arama sonuçları

2015-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu yayınlandı

2015-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu yayınlandı

ÖSYM, 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu’nu yayınladı. Merkezi yerleştirmede boş kalan ve yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, ÖSYM tarafından yapılacak ek yerleştirme için adayların yararlanacağı kılavuza osym.gov.tr’den ulaşılabiliyor

EK YERLEޞTİRME TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?
Adaylar, 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 17-21 Ağustos’ta internet üzerinden bireysel olarak yapılacak. 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme için tercih bildirim işlemi, 21 Ağustos 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. 
Başvuru merkezlerinden veya ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacak. Posta ile gönderilen veya elden verilmek istenen tercih formları dikkate alınmayacak.

EK YERLEޞTİRME İÇİN TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?
Ek yerleştirme için tercih ücreti 15 TL. Ücretin, tercih işlemi yapıldıktan sonra 17-24 Ağustos’ta yatırılmış olması gerekiyor. Ek yerleştirme tercih ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak adaylar için 24 Ağustos mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ödemeler” alanından kredi veya banka kartı ile ödeme yapacak adaylar için 24 Ağustos saat 23.59’da sona erecek. Ücreti yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları sistemde kayıtlı tercihleri geçersiz sayılacak.

EK YERLEޞTİRME KILAVUZUNU NEREDEN EDİNEBİLİRİM?
2015-ÖSYS Ek Yerleştirmeye ilişkin bilgiler, 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Adaylar, 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu’na osym.gov.tr’den erişebilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

Adaylar 30 yükseköğretim programını tercih edebilecekler. 

KİMLER BAޞVURABİLECEK?

Ek yerleştirmeye tercih yaptığı halde herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen adaylar ile hiç tercih yapmayan adayların başvurma hakkı var. Aynı zamanda açıköğretimin kontenjansız programlarına yerleşen öğrenciler de ek yerleştirmeye başvurabilecek. Bir programa yerleşen aday ek yerleştirmeye katılamayacak. Kayıt yaptırmasa bile bir programa yerleşen adayların ek yerleştirmeye başvurma hakları bulunmuyor. 

KAYIT İŞžLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ek yerleştirmeyle bir yükseköğretim programına yerleşen öğrencilerin kayıtları ise 31 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Fotoğraf: Bilkent Üniversitesi

 

14-08-2015


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş