Arama sonuçları

2015 sorumluluk sınavı ne zaman yapılacak?

2015 sorumluluk sınavı ne zaman yapılacak?

2015 ÖSYS'ye giren ve bir yükseköğretim kurumuna yerleşen ancak liseden mezun olamayan gençleri okulların açılması ertelenince "sorumluluk sınavı" kaygısı sardı. Çünkü bu sınavların okulların açılış tarihi olarak duyurulan 14 Eylül haftasında yapılacaktı. Turizmcilerin talebiyle okulların açılışı 28 Eylül tarihine ertelenince bu sınavların ne zaman gerçekleşeceği sorusu gündeme geldi. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2015-2016 eğitim öğretim yılında okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e ertelenmesi nedeniyle sorumluluk sınavlarının da okulların açılacağı bu hafta içerisinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Mezun olmak için sorumluluk sınavlarına girecek ve başarılı olacak öğrencilere ise diplomaları 5 Ekim'de verilecek. 

KAYIT İÇİN BİR GÜNLERİ KALIYOR 

YÖK, daha önce yaptığı açıklamada bir yükseköğretim kurumuna yerleştiği halde mezun olamadığı için kayıt yaptıramayan öğrencilerin bir hak kaybına uğramadan 6 Ekim tarihine kayıtlarını yaptırabileceklerini duyurmuştu. Bu durumda 5 Ekim'de diplomalarını alacak gençlerin kayıt yaptırmak için bir gün süreleri kalacak. 

Fotoğraf: Üsküdar Amerikan Lisesi

26-08-2015


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş