Arama sonuçları

2016 KPSS maratonu başlıyor

2016 KPSS maratonu başlıyor

Lisans düzeyinde yapılacak 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) başvurular 17-31 Mart tarihleri arasında yapılacak. Sınav ise 22 Mayıs ve 29 Mayıs 2016 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra oturumları şeklinde uygulanacak. Bu sınavlara sadece devlet kadrolarına atanacaklar değil, öğretmen adayları da girecek. Öğretmen adayları 2016 KPSS lisans ardından Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne (ÖABT) katılacak. MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 24 Temmuz'da yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 6 Kasım'da olacak. 

HERKES 22 MAYIS SINAVINA GİRECEK 
Adayların tümü, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak sabah oturumuna girmek zorunda. Adaylar diğer oturumlardan hangilerine gireceklerine kendileri karar verecek. Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olanlar başvurabilecek. Bu koşulları sağlamayanlar sınava girse bile KPSS puanlarını kullanamayacak. 

KİM HANGİ SINAVA KATILABİLECEK?
4 ya da daha fazla yıllık bir lisans programından 31 Mart 2016 tarihi itibarıyla mezun olmamış olmak koşuluyla; 2 yıllık önlisans (meslek yüksekokulu ve açıköğretim) ile ortaöğretim (lise ve dengi meslek lisesi) mezunları ile bu kurumlardan mezun olabilecek durumda olanlar 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak sınava girecek.

Bir lisans programından 31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde mezun olanlar, KPSS’ye lisans düzeyinden girmek zorunda. Bir lisans programından 31 Mart 2016 tarihinden sonra mezun olacaklar ise mezuniyet durumlarını göz önünde bulundurarak, KPSS’ye lisans düzeyinden veya ortaöğretim/ön lisans düzeyinden girebilecek. 

BİRDEN FAZLA KATILAMAZ 
Adayların birden fazla öğrenim düzeyinde KPSS’ye girmeleri mümkün değil. 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavıyla ilgili kılavuzun yayımlanması daha sonra yapılacak. 2016-KPSS Lisans’a son başvuru tarihi olan 31 Mart 2016 tarihi itibarıyla lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, önlisans veya ortaöğretim düzeyinde yapılacak sınava başvuramayacak. 

ATAMALARDA KULLANILACAK 
Bu sınavın sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda da kullanılacak. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adaylar, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne (ÖABT) katılmaları gerekiyor. 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okulöncesi Öğretmenliği alanı da bu yıl eklendi. 

Adaylar başvuru formuna ÖSYM'nin sitesinden ulaşabilir. 

SINAV ÜCRETLERİ NEDİR?
KPSS her oturum: 55 TL
2 oturum: 110 TL
3 oturum: 165 TL
Tüm oturumlar: 220 TL
ÖABT: 55 TL 
DHBT: 55 TL 

Fotoğraf: AA

16-03-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş