Arama sonuçları

2016 TEOG’da sıra ‘takvim’e geldi

2016 TEOG’da sıra ‘takvim’e geldi

1.2 milyon öğrenci ve ailesinin merakla beklediği geçtiğimiz nisan ayında 6 dersten yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavları puanları nihayet açıklandı. Bu puanlar öğrencilerin karne notuna işlenecek. Çünkü TEOG sınavlarının puanları aynı zamanda okul yazılılarından biri olarak da kabul ediliyor. Bundan sonra ise tercih takvimi ve tercihlerde kullanılacak Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) açıklanacak. 

2016 TEOG puanlarını açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu hafta içinde hem özel hem de devlet okulları için tercih döneminin açıklandığı  2016 TEOG Yerleştirme Kılavuzu’nu yayımlayacak. 

ÖZEL OKUL KAYITLARI DAHA ÖNCE 
Geçen yıl olduğu gibi özel okullarda kayıtlar daha önce yapılacak ve ardından da devlet okulları tercihleri başlayacak. Özel okula kayıt yaptıranlar ise devlette tercih kullanamayacak.

ÖZEL TABAN PUAN AÇIKLAYACAK
Aralarında yabancı özel liselerin de yer aldığı bazı okullar öğrencilerini TEOG sınavlarından 4’ünün sonucuna göre alacak. Bu okullar öğrencinin okul notlarını dikkate almayacak. Avusturya ve İtalyan liselerinin de yer aldığı bazı okullar ise devlet tercihlerinde kullanılacak YEP’e göre puan açıklayacak. Bu yüzden de bazı özel okullar YEP açıklanana kadar kayıt için beklemek zorunda kalacak. 

YEP NASIL HESAPLANACAK?
Başta devlet okulları olmak üzere bazı özel liselerin de kullanacağı  Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) hesaplamasında yıl içinde 6 dersten  toplam 12 sınavın sonucu yüzde 70 oranında etki yaparken, öğrencinin 6, 7 ve 8 sınıf notları da yüzde 30 katkı yapacak. 

Şule YILMAZ
info@pervinkaplan.com
pervinkaplanblog@gmail.com 

 

08-06-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş