Arama sonuçları

2017 TEOG sınav sonuçları açıklandı

2017 TEOG sınav sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan, 26 Nisan ve 27 Nisan tarihlerinde yapılan ve 1.2 milyon öğrencinin girdiği ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlar, e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenilebilecek.

8'inci sınıf öğrencileri 6 dersten birinci ve ikinci dönem olmak üzere toplam 12 sınava giriyor. Bu sınavlar sadece yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılmıyor. TEOG sınavları okullarda yapılan yazılılardan biri olarak kabul edildiği için öğrencinin karne notunu da etkiliyor. 

TEOG YERLEŞTİRME PUANI NASIL HESAPLANACAK?

Aralarında fen, Anadolu ve sosyal bilimler liselerinin de yer aldığı devlet okullarına TEOG sınavlarının yüzde 70 oranında etki yaptığı Yerleştirmeye Esas Puan'a (YEP) göre giriliyor.  YEP hesaplanmasında 12 sınavın sonucu 700 puan üzerinden açıklanıyor ve YEP'e yüzde 70 etki yapıyor. Öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf Yılsonu Başarı Puanları (YBP) ise 100 üzerinden hesaplanıyor. Her 3 sınıfta da YBP'nı 100 olan öğrencinin puanı 300 olacak. Bu puanların ise YEP'e etkisi yüzde 30. Liselere geçişte tercih yaparken kullanılacak YEP ise 500 tam puan üzerinden hesaplanacak. 12 sınavda tüm soruları doğru yapan ve üç yıllık YBP 300 olan öğrencinin Yerleştirme Puanı da 500 olacak.

TEOG PUANLARI NASIL KULLANILACAK?

TEOG puanlarını özel ve devlet okulları farklı kullanacak. Aralarında Amerikan, Fransız, İtalyan, Alman ve Avusturya liselerinin bulunduğu yabancı özel liseler öğrencilerini Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarının puanlarına göre alacak. Ancak her lise TEOG’da farklı bir puan kullanacak. Bazı liseler TEOG’da 4 sınav sonucuna bakacak ve okul notlarını dikkate almayacak. Bazıları ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanacak Yerleştirmeye Esas Puan’a (YEP) göre öğrencilerini alacak. 

31-05-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş