Arama sonuçları

2017 üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı

2017 üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı

10-11 ve 17-18 Haziran'da yapılan 2017 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarının 11 Temmuz'da açıklanmasının ardından 18-26 Temmuz'da tercihlerini yapan üniversite adayları için yerleştirme sonuçları açıklandı. 

ÖSYM’NİN İNTERNET SİTESİNDEN ÖĞRENİLECEK

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr sonuç açıklama sistemi üzerinden erişime açıldı. Adaylar, “Aday İşlemleri Sayfası”na T.C. Kimlik Numarası ve Aday Şifresi girerek tercih sonuçlarını öğrenebilecek. Yerleştirme sonuçlarıadayların evlerine posta ile gönderilmeyecek. 

ÜNİVERSİTELERE KAYITLAR NE ZAMAN?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Üniversitelere elektronik kayıtlar da 11-16 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

MEZUN OLAMAYAN ADAYLARIN GEÇİCİ KAYDI YAPILACAK

ÖSYM’den yapılan açıklamada bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacağı belirtildi. Açıklamada “Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

08-08-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş