Arama sonuçları

2017 üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

10-11 ve 17-18 Haziran'da yapılan 2017 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarının 11 Temmuz'da açıklanmasının ardından üniversite adayları da 18-26 Temmuz'da üniversite tercihlerini yaptı ve tercihlerin tamamlanmasının ardından bu kez adaylar için sıra yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına geldi. Yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden adaylara yanıt ÖSYM’den geldi. 

ÖSYM, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada sonuçların 8 Ağustos’ta açıklanacağını duyurdu. ÖAYM’denyapılan açıklamada “2017-ÖSYS yerleştirme sonuçları,  8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM'nin https:/sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır” ifadelerine yer verildi. Sonuçların açıklanacağı saatle ilgili ise bilgi verilmedi.

ÖSYM’NİN İNTERNET SİTESİNDEN ÖĞRENİLECEK

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr sonuç açıklama sistemi üzerinden erişime açılacak. Adaylar, “Aday İşlemleri Sayfası”na T.C. Kimlik Numarası ve Aday Şifresi girerek tercih sonuçlarını öğrenebilecek. Yerleştirme sonuçlarıadayların evlerine posta ile gönderilmeyecek. Sonuçlar yalnızca ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açılacak. 

ÜNİVERSİTELERE KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Üniversitelere elektronik kayıtlar da 11-16 Ağustos tarihleri arasında alınacak. 

04-08-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş