Arama sonuçları

2019 DGS sınava giriş belgeleri çıktı

2019 DGS sınava giriş belgeleri çıktı

2019 DGS sınava giriş belgeleri çıktı. ÖSYM'nin 30 Haziran'da yapacağı Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı'nın (2019-DGS) giriş belgeleri, adayların erişimine açıldı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 30 Haziran'da uygulanacak 2019-DGS'ye başvuran adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

2019 DGS SINAVA GİRİŞ BELGELERİ ÇIKTI

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerine, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ulaşabilecek. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

0.5 HAM PUAN KURALI SÜRÜYOR

Bu yıl DGS’ye girecek adayların en çok merak ettiği konu geçen yıl ilk kez uygulanan 0.5 ham puan kuralının kalkıp kalkmayacağı oldu. Sayısal ve sözel olmak üzere 2 bölümden oluşan DGS’de iki testten de 0.5 ham puan çıkaramayan yani yarım net alamayan adayların puanları hesaplanmıyor. Geçen yıl 357 bin 150 adayın girdiği sınavda 94 bin 426 “sıfırcı” çıktı. Bu adaylar her iki testten de 0.5 ham puan almadıkları için puanları hesaplanmadı. Yani 0 almış kabul edildi.

HER İKİ TESTTEN DE YARIMŞAR NET İSTENİYOR

Bu yıl da kural sürüyor. Her iki testten de en az 0.5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacak.. Her iki testten de en az 0.5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacak.

 

4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK

Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacak.

İPTAL EDİLEN SORULAR DEĞERLENDİRME DIŞI

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak.

20-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş