Arama sonuçları

2019 LGS: 'Bu yıl yerleştirmeler sorunsuz olacak'

2019 LGS: 'Bu yıl yerleştirmeler sorunsuz olacak'

2019 LGS: 'Bu yıl yerleştirmeler sorunsuz olacak'. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran bu yıl Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavsız liselere yerleştirmelerde sorun yaşanmayacağını söyledi. Bu yıl kimsenin açıkta kalmayacağını anlatan Safran, Anadolu ve meslek liselerinin dağılımının da sağlıklı yapıldığını belirtti.

2019 Liseye Geçiş Sistemi (LGS) ile liselere yerleşecek 1.2 milyon öğrenci de ailesi de bu yıl yerleştirmelerin nasıl yapılacağını merak ediyor.

2019 LGS: 'BU YIL YERLEŞTİRMELER SORUNSUZ OLACAK'

Geçen yıl sınavsız liselere yerleştirmelerin kriterleri yüzünden öğrenciler mağdur olmuştu. Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu yıl LGS’de sınavsız liselere yerleştirmelerin kriterlerinin değişeceğini açıklamıştı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran da Hürriyet’ten Esra Ülkar’a yaptığı açıklamada LGS yerleştirmeleriyle ilgili bilgi verdi.

Safran’ın açıklamaları şöyle:

“Bu yıl lise yerleştirmeleri çok daha sorunsuz geçecek. Mili Eğitim Bakanlığı (MEB) tüm hazırlıklarını tamamladı. Yaklaşık 25 gün önce çalışmalar bitti. Açıkta kimse kalmayacak. Bakan Yardımcımız Mahmut Özer, tüm il milli eğitim müdürleriyle toplantı yaptı. İllerdeki kontenjanları okul bazında belirledi.

ÖĞRENCİ VE VELİ TEDİRGİN OLMAYACAK

Bu sene hiçbir öğrenci, veli tedirgin olmayacak. Yerleşim çok sağlıklı yapılacak. Anadolu ve meslek liselerinin dağılımları son derece sağlıklı oldu. Mahalle mahalle, semt semt, cadde cadde üzerinde çalışıldı. Her bölgede Anadolu lisesi ve meslek lisesi olacak. Hatta meslek liseleri birden çok kayıt bölgesine de açılacak. Bu yıl meslek liselerine rağbet olacağını düşünüyorum. Sektörle birçok protokol yapıldı. Meslek lisesindekiler, en şanslı öğrenciler olacak.”

13-03-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş