Arama sonuçları

2019 LGS: Değişiklik yok, okul notu kullanılmayacak

2019 LGS: Değişiklik yok, okul notu kullanılmayacak

2019 LGS: Değişiklik yok, okul notu kullanılmayacak. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer bu yıl yapılacak LGS’de değişiklik olmayacağını söyledi. Özer, LGS puanına da okul notunun eklenmeyeceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sınavla öğrenci alan liseler için yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 1 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Sözel ve sayısal olmak üzere iki oturumda yapılan sınavın sayısal bölümünde süre geçen yıla göre 20 dakika artırıldı. Geçen yıl öğrenciler matematik ve fen sorularını yetiştirmekte zorluk çekmişti.

2019 LGS: DEĞİŞİKLİK YOK, OKUL NOTU KULLANILMAYACAK

Sınava katılım zorunlu değil, ancak geçen yıl olduğu gibi yine yaklaşık 1 milyon öğrencinin bu sınava girmesi bekleniyor.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ise bu yıl LGS ile LGS yerleştirmeleri konusunda Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’nın sorularını yanıtladı. İşte Özer’in LGS ile ilgili açıklamaları:

OBP KULLANILMAYACAK

LGS puan hesaplamasında okul notu kullanılmayacak. Ortaokul Başarı Puanı (OBP) bu yıl sınavda kullanılmayacak

 

ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI YAYIMLANACAK

Ekim ayından bu yana süren örnek soru kitapçığı yayımlanması devam edecek

 

SINAVSIZ YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

Sınavsız yerleştirmede yeni veri tabanı oluşturuldu. Tüm liselerin derslik ve sınıf kapasiteleri belirlendi. Her okulun türü ve coğrafi konumu da belirlenerek, merkezi coğrafi bilgi sistemi oluştu. Kayıt bölgeleri bu veri tabanına göre güncellenecek. Sınavsız yerleştirmede geçen yıl nakillere esas yerleştirmede olduğu gibi sırasıyla kayıt alanı, okul başarı puanı ve özürsüz devamsızlık kullanılacak.

KAYIT BÖLGELERİ ŞUBAT SONUNDA GÜNCELLENECEK

Kayıt bölgeleri hem yeni kurulan coğrafi bilgi sistemi hem de geçen sene karşılaşılan sorunları çözmek üzere güncelleniyor. Şubat sonunda güncelleme tamamlanacak. İllerde yaşanan sorunlar tek tek inceleniyor ve çözümler geliştiriliyor. Bu sene sınavsız yerleştirmeyi sorunsuz çözmeyi hedefliyoruz.

 

 

 

09-02-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş