Arama sonuçları

2019 LGS: Fotoğraflı nüfus cüzdanı şart mı?

2019 LGS: Fotoğraflı nüfus cüzdanı şart mı?

2019 LGS: Fotoğraflı nüfus cüzdanı şart mı? Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek öğrenci ve velilerden en sık gelen sorulardan biri nüfus cüzdanı ile ilgili oluyor. Nüfus cüzdanında fotoğraf olmadığını söyleyen veliler, sorunla karşılayıp karşılaşmayacaklarını soruyor.

15 dakika geç gelen öğrencilerin de alınacağı LGS saat 09.30’da başlayacak. Ama öğrencilerin sınav yerinde saat 09.00’da olmaları gerekiyor.

2019 LGS: FOTOĞRAFLI NÜFUS CÜZDANI ŞART MI?

Sınava girerken öğrencilerin yanında olması gereken belgelerden biri de “geçerli kimlik belgesi”. Nüfus cüzdanı, TC kimlik kartı, geçerliliği süren pasaport geçerli kimlik belgesi olarak sayılıyor. İşte velilerin soruları da nüfus cüzdanı ile ilgili. Öğrenciler 15 yaşından küçük oldukları için nüfus cüzdanlarında fotoğraf bulunmuyor. Fotoğrafsız nüfus cüzdanlarının geçerli olup olmadığını soruyorlar.

Velilerin bu sorusunu da biz de Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) yönelttik. Bakanlık yetkilileri yasal olarak 15 yaşından itibaren nüfus cüzdanlarında fotoğraf olması gerektiğini hatırlattı. Ancak bazı öğrenciler 15 yaşında olsalar da LGS’ye gireceklerde bu kural aranmayacak. Nüfus cüzdanlarında fotoğraf olmasa da bu öğrenciler sınava girebilecek.

SINAVA GİRERKEN YANINIZDA OLSUN

 

Fotoğraflı ve onaylı sınava giriş belgesi

Geçerli Kimlik Belgesi

En az 2 adet yumuşak uçlu kurşun kalem.

Kalemtıraş

Leke bırakmayan yumuşak silgi

Etiketi çıkarılmış plastik şişede su

 

31-05-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş