Arama sonuçları

2019 LGS: Hazırlık okuyacaklara da yeni lise müfredatı

2019 LGS: Hazırlık okuyacaklara da yeni lise müfredatı

2019 LGS: Hazırlık okuyacaklara da yeni lise müfredatı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı yeni lise modeli 2020-2021 öğretim yılında başlayacak. Peki bu yıl 2019 Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek ve hazırlık sınıfı olan liselere gidecek öğrenciler ne olacak? Bu öğrenciler 2020-2021 eğitim yılında 9’ncu sınıfta olacaklar. Bu durumda bu öğrenciler yeni lise müfredatına göre eğitim görecek.

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan ders saatleri azaltılan yeni lise modeli 2020-2021 öğretim yılında ilk kez uygulanacak. Bu yeni model ile lisede okuyan öğrenciler yeni üniversite sınavına girecekler. Yani bu yıl 7’nci sınıfta okuyan öğrenciler bu sisteme dahil olacaklar.

 

2019 LGS: HAZIRLIK OKUYACAKLARA DA YENİ LİSE MÜFREDATI

Ancak bir de merak edilen şu var. O da bu yıl 8’nci sınıfta okuyan ve 1 Haziran’da LGS’ye girecek öğrenciler. Bu öğrenciler LGS sonucunda hazırlık sınıfı olan bir liseye yerleşirlerse ne olacak? Çünkü 1 yıl hazırlık okuduktan sonra bu öğrenciler 2020-2021 öğretim yılında 9’ncu sınıfa başlayacak. Bu sistem ilk kez 2020 Eylül ayında 9. Sınıftan başlayarak uygulanacağına göre bu öğrenciler de yeni lise modeline göre okuyacak. Bu durumda da bu yıl 8’nci sınıfta okuyan ve önümüzdeki yıl 1 yıl hazırlık okuyacak bu öğrenciler yeni üniversite sınavına girecek?

YENİ BİR ÜNİVERSİTE SINAVI GELİYOR

Aynı zamanda yeni lise modeli ile okuyacak öğrencileri de 2024 yılında yeni bir lise sınavı bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan yeni lise sistemi üniversite sınav sistemini de değiştirecek.

Bakan Selçuk’un dediği gibi bu sistemin ilk sınavı 2024 yılında olacak. Yani 2020 yılında 9’ncı sınıfa başlayan öğrenciler 2024 yılında yeni bir üniversite sınavı ile yükseköğretim kurumlarına yerleşecekler.

Açıklamalardan anlaşıldığına göre de üniversiteye geçiş ise sadece sınavla olmayacak. Aynı zamanda başta ABD üniversitelerinde olduğu gibi öğrencilerin portfolyoları da üniversiteye girişte etkili olacak. Bu portfolyo içeresinde toplum yararına hizmet, sertifikalar gibi belgeler de etkili olacak.

Aynı zamanda üniversiteli olmak isteyenler Birleşik Krallık sisteminde olduğu gibi “ders” bazında sınava girecek.  Ortak dersler dışında aynı zamanda seçmeli dersler de öğrencilerin okumak istedikleri alanlara göre belirlenecek.

18-05-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş