Arama sonuçları

2019 LGS: İstanbul’da şampiyon sayısı 118

2019 LGS: İstanbul’da şampiyon sayısı 118

2019 LGS: İstanbul’da şampiyon sayısı 118. Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) tüm soruları doğru yaparak 500 tam puan alanların sayısı 565 oldu. 66 ilden şampiyon çıktı. İstanbul’da ise tam puan alan öğrencilerin sayısı 118.

2019 LGS, şampiyonlarının sayısı ile dikkat çeken bir sınav oldu. Geçen yıl yalnızca 18 birinci çıkan LGS’de bu yıl tam puan alanların sayısı 565 oldu.

2019 LGS: İSTANBUL'DA ŞAMPİYON SAYISI 118

İşte bu şampiyonlar arasında rekor İstanbul’da. 118 öğrenci LGS’de sayısal ve sözel bölümde 90 soruyu doğru yanıtlayarak, 500 tam puan aldı.

Bu öğrenciler için bugün İstanbul Valiliği’nde ödül programı düzenlendi. İstanbul Valisi Yerlikaya ve İl Milli Eğitim Müdür Levent Yazıcı'nın bulunduğu programa, 500 tam puan alan öğrenciler, yakınları ve öğretmenleri katıldı.

Vali Yerlikaya yaptığı konuşmada, öğrencilerin büyük başarı elde ettiğini belirterek, hepsini tek tek kutladığını söyledi.

Liselere geçmeden önce yapılan sınavın çok önemli olduğunu dile getiren Yerlikaya, şöyle dedi:

1 MİLYON ÖĞRENCİ YARIŞTI

"Bir milyon 25 bin 607 kardeşimiz birbiriyle yarıştı. Sınav sonuçları belli oldu. Türkiye genelinde 565 kardeşimiz, sizin (öğrenci) tabirinizle full çekti. İstanbul'umuzda ise 118 kardeşimiz full çekti. Sizinle gurur duyuyoruz. 'Başarı küçük de olsa ödülle pekişir.' dedik. Bir hatıra olsun diye bu hediyeleri takdim ettik. Bu başarıya vesile olan sizleri sabırla yetiştiren öğretmenlerinize teşekkür ediyorum. Okul müdürlerinizi ve fedakar eğitimcileri kutluyoruz. Tebriğin, takdirin en büyüğü anne ve babalarındır. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Siz, bizim ümidimizsiniz. İstanbul'u, ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine taşıyacağız. Hepimize Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyeti bu. Bu nesilleri yürekten kucaklıyorum."

Açıklamanın ardından Vali Ali Yerlikaya ve Levent Yazıcı, öğrencilere hediyelerini takdim etti. Ödül programı, İstanbul Valiliğinin önünde hatıra fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

28-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş