Arama sonuçları

2019 LGS kılavuzu ne zaman yayımlanacak?

2019 LGS kılavuzu ne zaman yayımlanacak?

2019 LGS kılavuzu ne zaman yayımlanacak? 1.2 milyon öğrenci ve ailesi merakla 2019 LGS kılavuzunun yayımlanmasını bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 1 Haziran’da yapılacak ve sonuçları sınavla öğrenci alan liselere geçişlerde kullanılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) kılavuzu hazırlıklarında sona geldi. Kılavuzun kısa sürede tamamlanması ve bu hafta içinde yayımlanması bekleniyor.

Geçen yıl yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı LGS’ye bu yıl da yaklaşık olarak aynı oranda öğrencinin girmesi bekleniyor.

2019 LGS KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

2019 LGS kılavuzu LGS başvurularının nasıl yapılacağını açıklayacak.  Ayrıca sınavda uyulacak kuralları, sınav puanının nasıl hesaplanacağı da bu kılavuzda yer alacak.

OKUL NOTU KULLANILMAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamalarda LGS puanı hesaplamasında değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakanlık, geçen yıl olduğu gibi LGS puan hesaplamasında sadece sınavın dikkate alınacağını, okul notlarının sınav puanı hesaplamasında etkisi olmayacağını açıklamıştı.

3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

Böylece 3 yanlışın 1 doğruyu götürüp götürmediği de ortaya çıkacak. Geçen yıl sınavda 3 yanlış 1 doğru yanıtı götürmüştü. Yine sayısal ve sözel olmak üzere 2 bölümde yapılacak sınavda testlerin katsayıları da yer alacak. Bakanlık sayısal bölümün süresini 20 dakika artırmıştı.

SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN OKUL SAYISI ARTACAK MI?

Son olarak da eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın “nitelikli okullar” diye tanımladığı sınavla öğrenci alan liselerin listesi de kılavuzda yer alacak. Geçen yıl sınavla öğrenci alan okul sayısı 1367 olmuştu. Bu okulların 747’sini meslek ve imam hatip liseleri oluşturmuştu. Sınavla öğrenci alan liselerin kontenjanı da yaklaşık 127 bindi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuşmalarında sınavla öğrenci alan okul sayısının azaltılmasını planladıklarını söylemişti. 2023 Eğitim Vizyonu’nda da sınavla alan okul sayısının azaltılacağı vurgulanmıştı. Bu yüzden de veli ve öğrencilerin en çok merak ettiği “Okul sayısı azalacak mı?” sorusunun yanıtı da kılavuzda yer alacak.

YERLEŞTİRMELER TERCİH KILAVUZUNDA

LGS yerleştirmelerinin nasıl yapılacağı ise 2019 başvuru kılavuzunda değil, tercih kılavuzunda yayımlanacak. Ancak bu yıl LGS'de sınavsız öğrenci alan liselere yerleştirmelerde kurallar değişecek. Tercih sayısının artması da bu yıl yapılması beklenen değişiklikler arasında yer alıyor.

02-04-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş