Arama sonuçları

2019 LGS öğrencileri: Soruları nasıl değerlendirdi?

2019 LGS öğrencileri: Soruları nasıl değerlendirdi?

2019 LGS öğrencileri: Soruları nasıl değerlendirdi?  Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik uyguladığı Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) giren öğrenciler sınav sorularının nasıl olduğunu anlattı.

İki bölüm halinde aynı gün uygulanan sınava Ankara İMKB Alpaslan İmam Hatip Ortaokulu'nda giren adaylar, sınav çıkışı duygularını AA muhabirine anlattı.

2019 LGS ÖĞRENCİLERİ: SORULARI NASIL DEĞERLENDİRDİ?

Öğrenci Umut Güler, "İkinci oturum zordu ama birincisi basitti. Sonuçları bekleyeceğiz." derken, Can Kırlı da "Sınavım geneliyle iyiydi ama sayısalda zorlandım." dedi.

İlayda Kınacı da şunları söyledi: "Sınav iyiydi ama biraz zorladı. En çok sayısalda zorlandım. Sözelden herkes geç çıktı ama sayısalda erken çıkmaya başladılar. Zordu galiba herkes için."

"Sözel kolaydı ama sayısal oldukça zordu." diyen Eylül Eyer ise sınav sonucunun iyi gelmesini beklemediğini dile getirdi.

SÖZEL KOLAY, SAYISAL ZORDU

Beyzanur Özbay, sözel bölümün kolay ama sayısal bölümün zor olduğunu belirtti. Kerem Ay da "Sınav güzeldi ama sayısal biraz zordu. İyi bir Anadolu lisesi bekliyorum." diye konuştu. 

SORULAR BANA GÖRE KOLAYDI

Sınava katılan adaylardan Kıvanç Özdemir ise genel kanının aksine sayısal sorularının kolay olduğunu söyledi. Özdemir, şöyle dedi: "Sorular tahmin ettiğimden daha kolaydı. Çok mutluyum. Dün 'hiç yapamayacağım sorular çok zor olacak' diye düşünüyordum ama bence çok kolaydı. Matematikten 4 boşum var, 16 soru yaptım. Umarım hepsi doğrudur."

Enes Tolga Şahbaz da "Sınav çok güzeldi, basitti. Zor sorular vardı ama güzeldi. Bana göre sayısal daha basitti, sözel biraz daha zorladı" dedi.

Bora Sönmez de soruları, şöyle yorumladı: "Sözeller kolaydı, fen de gayet iyiydi. Matematikte biraz fazla boşum oldu, bazı sorular için aşırı zor diyebilirim. Onun dışında sınavım gayet iyi geçti. LGS sendromu diye bir şey kalmadı artık."

Öğrencinin babası Enver Sönmez de oğluyla beraber ders çalıştıklarını anlatarak, iyi bir sonuç beklediklerini, hayırlısını dilediklerini vurguladı. 

Anne Şöhret Sönmez ise "Bu, bir senenin stresiydi. Gerçekten zor bir sene çocuklar için. Çok çalıştılar" şeklinde konuştu.

01-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş