Arama sonuçları

2019 LGS sonuçları açıklandı: 1 milyon öğrenci bekliyordu

2019 LGS sonuçları açıklandı: 1 milyon öğrenci bekliyordu

2019 LGS puanları açıklandı: 1 milyon öğrenci bekliyordu. 1 Haziran’da yapılan ve 1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı 2019 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. 2019 LGS sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

2019 LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI, 1 MİLYON ÖĞRENCİ BEKLİYORDU

LGS puanları sınavla öğrenci alan liseleri tercihlerde kullanılacak. LGS başvuru kılavuzunda sınavla öğrenci alan liseler daha önce yayımlanmıştı. Buna göre sınavla öğrenci alacak okul sayı 1526. Okulların toplam kontenjanı da 139 bin 120. Bu liste incelendiğinde ise 22 ilde Anadolu lisesi, 14 ilde de sosyal bilimler lisesi olmadığı görülüyor.  Ancak her ilde meslek ile imam hatip lisesi bulunuyor.

LGS YERLEŞTİRME KILAVUZU YARIN AÇIKLANACAK

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu ile tercihlere esas kontenjan tabloları yarın açıklanacak.

PUAN AÇIKLAYACAKLAR

MEB, LGS puanlarını açıkladıktan sonra ise aralarında Alman, İtalyan, Fransız, Amerikan liselerinin bulunduğu özel okullar da puanlarını duyuracak. Önce bu okullar kayıtlarını tamamlayacak. Ardından da devlet liseleri için tercih süreci başlayacak. Özel okula kesin kayıt yaptıran ise devlet liseleri için tercih yapamayacak. Nakil döneminde ise bu öğrencilerin de devlet liseleri için tercih hakkı olacak.

 

 

 

24-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş