Arama sonuçları

2019 LGS: Soru veya cevap şıkkı hatalıysa puanlar nasıl hesaplanacak?

2019 LGS: Soru veya cevap şıkkı hatalıysa puanlar nasıl hesaplanacak?

2019 LGS: Soru veya cevap şıkkı hatalıysa puanlar nasıl hesaplanacak? Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) geçtiğimiz 1 Haziran’da yapıldı. LGS puanları ise 24 Haziran’da açıklanacak.

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) LGS soru kitapçığı ile cevap anahtarını açıklamasından sonra tartışmalar da başladı. Fen bilimleri testindeki sorulardan biri en çok tartışılan konu oldu. “Boya” sorusu olarak da nitelendirilen bu sorunun cevap şıkkının bakanlığın açıkladığı gibi c değil, b olduğu veliler ve eğitimciler tarafından ifade edildi.

2019 LGS: SORU VEYA CEVAP ŞIKKI HATALIYSA PUANLAR NASIL HESAPLANACAK?

Şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu sorularla ilgili açıklama yapmadı. Ancak bakanlığa itiraz dilekçesi yollayan velilere de yanıt verdi. Ancak velilerin şıkkın hatalı olduğuna ilişkin yaptığı itirazlara “soru kazanımlara uygundur” ve “Soru doğrudur” yanıtı geldi. Oysa itiraz soruya değil, şıkka yapılmıştı. 24 Haziran’da LGS puanları açıklanınca bu soru ile ilgili MEB kararını da göreceğiz.

YKS öğrencileri gibi LGS öğrenci ve velilerinden de soru iptali ya da cevap şıkkının değişmesi durumunda LGS puan hesaplamasının nasıl olacağına ilişkin sorular geliyor.

LGS’de hatalı sorular ve şıklarla ilgili nasıl bir hesaplama yapılacağı LGS başvuru kılavuzunda şöyle yer alıyor:

 

EĞER SORUNUN ŞIKKI HATALI İSE

 

Cevap anahtarında hata olursa soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

 

SORU HATALI KABUL EDİLİRSE NE OLUYOR?

 

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda “sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır” hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.

16-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş