Arama sonuçları

2019 LGS: Sorular 1 Haziran’a kadar olan konulardan mı çıkacak?

2019 LGS: Sorular 1 Haziran’a kadar olan konulardan mı çıkacak?

2019 LGS: Sorular 1 Haziran’a kadar olan konulardan mı çıkacak? Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katılacağı  Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) artık sayılı günler kaldı. 1 Haziran’da yapılacak sınav için öğrenciler de veliler de gün sayıyor.

Ancak hem veli hem de öğrencilerin merak ettiği bir konu “sınavın kapsamı” ile ilgili. Malum LGS, 1 Haziran’da yapılacak ancak okullar 14 Haziran’da kapanacak. Yani sınavdan sonra da öğrenciler okula ve ders işlemeye devam edecekler.

2019 LGS: SORULAR 1 HAZİRAN’A KADAR OLAN KONULARDAN MI ÇIKACAK?

İşte bu durum da akla “LGS’de 1 Haziran’a kadar olan konulardan mı sorumlu olacaklar? Yoksa sınavda okulların kapanacağı tarihe kadar işlenecek konulardan da soru çıkacak mı?” sorusu geliyor.

BAKANLIK NE YANIT VERDİ?

Biz de hem öğrenci hem de velilerin merak ettiği bu soruyu Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) sorduk. İşte bakanlık yetkililerinin verdiği yanıt: “Öğrenciler sınavın yapılacağı 1 Haziran’a kadar işlenecek konulardan ve kazanımlardan sorumlu.”

HEM DEVLET HEM ÖZEL OKULLAR

LGS sonuçları 24 Haziran’da açıklanacak. LGS puanıyla sınavla öğrenci alan devlet liseleri tercih edilecek. Aynı zamanda aralarında yabancı özel liselerin de olduğu özel okullar da LGS puanıyla öğrencilerini alacak.

11-05-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş