Arama sonuçları

2019 LGS: Süre 20 dakika arttı ama yine yetişmedi

2019 LGS: Süre 20 dakika arttı ama yine yetişmedi

2019 LGS: Süre 20 dakika arttı ama yine yetişmedi. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) maratonu tamamlandı. İlk oturum sözel bölümü kolay bulan öğrenciler, sayısal bölümde zorlandı. Fen soruları çok işlemli ve zaman alıcıydı diyen öğrenciler ‘Matematiğe zaman kalmadı’ dedi. Derece bekleyen birçok öğrenci ise sınav salonlarından ağlayarak çıktı.

LGS tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla belirlenen yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilen sınav, iki bölüm halinde uygulandı.

Sınavda öğrencilere çoktan seçmeli 90 soru yöneltildi. Öğrenciler birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden soruları yanıtladı.  

Öğrencilerin yorumlarına göre sözel bölüm kolaydı. Birçok öğrenci bu bölümün sorularının örnek sorulardan daha kolay olduğunu belirtti. Öğrencilere göre Türkçe'de paragraf soruları daha kısaydı.

2019 LGS: SÜRE 20 DAKİKA ARTTI AMA YİNE YETİŞMEDİ

Sınavın ikinci bölümü ise fen ve matematik sorularından oluştu. Ancak öğrenciler geçen yıla göre 20 dakika süresi artan 40 soruluk sayısal alanda süre konusunda yine sıkıntı yaşadı. Sınava fen bilimleri testinden başlayan öğrenciler, matematik bölümüne geldiklerinde süreyi yetiştiremediler. Öğrencilere göre fen soruları çok işlemliydi bu yüzden de zaman kaybettirdi. Bu yüzden de süre konusunda sıkıntı yaşandı. Fen sorularıyla zaman kaybeden öğrenciler matematik bölümüne geldiklerinde süreleri kalmadı.

01-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş