Arama sonuçları

2019 LGS: Yabancı özel liselerde puanlar artacak mı? Puanlar ne zaman açıklanacak?

2019 LGS: Yabancı özel liselerde puanlar artacak mı? Puanlar ne zaman açıklanacak?

2019 LGS: Yabancı özel liselerde puanlar artacak mı? Puanlar ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanlarını açıklamasının ardından gözler özel okullara özellikle de yabancı özel liselere çevrildi. Aralarında Amerikan, İtalyan, Fransız, Alman, Avusturya liselerinin yer aldığı yabancı özel okullar da puanlarını açıklamaya başlayacak.

Ancak bunun için önce MEB’in LGS tercih kılavuzunu açıklaması bekleniyor. Kılavuzdan sonra da yabancı özel liseler kendi puanlarını açıklayacak.

 

2019 LGS: YABANCI ÖZEL LİSELERDE PUANLAR ARTACAK MI? PUANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Peki ne yapmayı düşünüyorlar?  

Konuştuğumuz yabancı özel okullardan yöneticiler, bu yıl puanları yükseltmeyi hatta en az 40 puan yükseltmeyi planladıklarını söylüyor. Hatta 60 puana kadar çıkabileceklerini söyleyenler de var. Geçen yıl 410 puanla öğrenci alan bir lise bu yıl en az 450 puana kadar çıkacak, hatta 475’i “görebileceklerini” dile getirenler de oluyor.

En azından ilk puanlarını bu yönde açıklama taraftarılar.

 

EKONOMİK SIKINTI ETKİLEYECEK Mİ DİYE BAKACAKLAR

 

Sonra da okullar gelen taleplere göre hareket edecekler. Yaşanan ekonomik sıkıntıların ve özel okullardaki ücret artışlarının aileleri Anadolu ve fen liselerini tercih etme yönünde bir eğilim göstermesi de okulların beklediği gelişmeler arasında yer alıyor. Çünkü yabancı özel okulların yıllık öğrenim ücretleri 50 bin ile 100 arasında. Büyük çoğunluğunda da ücret 70 bin TL’yi buluyor.

Eğer böyle bir durum söz konusu olursa da puanlarda tekrar düzenleme yapmayı düşünüyorlar.

Ancak asıl kararı 25 Haziran’da yapacakları toplantıdan sonra verecekler. Bu toplantıdan çıkacak karara göre de 26 Haziran’dan itibaren puanlarını açıklamaya başlayacaklar. 27 Haziran’dan itibaren de özel okulların kayıt takvimini başlatması bekleniyor.

24-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş