Arama sonuçları

2019 LGS yerleştirmeleri: Anadolu ve fen liselerine kimler yerleşti?

2019 LGS yerleştirmeleri: Anadolu ve fen liselerine kimler yerleşti?

2019 LGS yerleştirmeleri: Anadolu ve fen liselerine kimler yerleşti? Hangi okul mezunu hangi liseye yerleşti? Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yayımlanan LGS ön değerlendirme raporu hangi ortaokul mezunlarının hangi liselere yerleştiğini de gösteriyor.

LGS değerlendirme raporuna göre Fen Lisesini tercih eden öğrencilerin oranı yüzde 46.2.  Fen Lisesinden sonra en fazla tercih edilen okul türlerinin sırasıyla Anadolu Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi olduğu görülmekte.

 

2019 LGS YERLEŞTİRMELERİ: ANADOLU VE FEN LİSELERİNE KİMLER YERLEŞTİ?

LGS puanıyla yerleşen öğrencilerin 2., 3., 4. ve 5. tercihleri incelendiğinde öğrencilerin tercihlerinin Anadolu Liselerinde yoğunlaştığı dikkat çekiyor.  Öğrencilerin yüzde 5.8’i yalnızca 1 tercih yaptı. Yaklaşık yarısı (yüzde 49,0) en fazla 4 tercih yaptı.

OKUL TÜRLERİNE GÖRE LİSELERE YERLEŞME

Ortaokuldan liseye geçiş sürecinde okul türleri arasındaki geçiş oranları, öğrencilerin lise tercihlerinde nasıl farklılaştığını belirlemek açısından önemli. Bu kapsamda, merkezi olarak farklı lise türlerine yerleşen öğrencilerin mezun oldukları okul türlerine göre dağılımı da yapıldı.

ANADOLU LİSELERİNE KİMLER YERLEŞTİ?

LGS puanıyla yerleşen öğrenciler arasında en büyük öğrenci grubunun (yüzde 67.73) ortaokul mezunları olduğu görülmekte. Ortaokul mezunları Anadolu Lisesi ve Fen Lisesine yerleşen öğrencilerin yaklaşık yüzde 70’ini, Sosyal Bilimler Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yerleşen öğrencilerin ise yaklaşık yüzde 80’ini oluşturuyor.

Anadolu İmam Hatip Lisesine yerleşen öğrencilerin yüzde 46.53’ü ortaokul mezunu, yüzde 46.28’i ise imam hatip ortaokulu mezunu.

ÖZEL OKUL ÖĞRENCİLERİ FEN VE ANADOLU LİSELERİNE

Özel ortaokul mezunlarının yerleşen öğrenciler arasında en yüksek oranlarda bulunduğu lise türleri sırasıyla Anadolu Lisesi (yüzde 24.98) ve Fen Lisesi (yüzde 21.17).

Yatılı bölge okulu mezunlarının yerleşenler arasında en yüksek orana (yüzde 1.70) sahip olduğu lise türü Sosyal Bilimler Lisesi, en düşük orana (yüzde 0.44) sahip olduğu lise türü ise Anadolu Lisesi.

 

İŞTE OKUL TÜRLERİNE GÖRE YERLEŞİLEN LİSE TÜRLERİ

 

 

 

22-07-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş