Arama sonuçları

2019 YKS: Hangi bölüm hangi başarı sırasından öğrenci alıyor? Taban puanlar nedir?

2019 YKS: Hangi bölüm hangi başarı sırasından öğrenci alıyor? Taban puanlar nedir?

2019 YKS: Hangi bölüm hangi başarı sırasından öğrenci aldı? Taban puanlar nedir? 2.5 milyondan fazla aday için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçların açıklamasının ardından adaylar için tercih süreci başlayacak.

ÖSYM’nin sürpriz yaparak YKS sonuçlarını bir gün önce ve gece yarısından sonra açıkladı. Adaylar ÖSYM sitesinden sonuç belgelerine ulaşabiliyor.

Sonuç belgesinde adaylar YKS puanlarıyla birlikte başarı sıralarını da görecek. Girdikleri sınavlara göre sonuç belgesinde Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile  Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) puanları ile başarı sıraları yer alacak.

2019 YKS: HANGİ BÖLÜM HANGİ BAŞARI SIRASINDAN ÖĞRENCİ AIYOR? TABAN PUANLAR NEDİR?

Tercihlerde ise puan değil, başarı sıraları kullanılacak. Geçen yılın verileri ise sizlere tercihlerinizde yol gösterecek.

Ön lisans programlarını tercih edebilmek veya özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt yaptırabilmek için TYT'den en az 150 puan almak gerekiyor. Engelli öğrenciler ise 100 ve üzeri puan aldıklarında özel yetenek gerektiren lisans programlarına başvuru hakkını elde edebilecek. 

İşte en çok tercih edilen lisans programları ile ön lisans programlarının hangi başarı sırasından öğrenci aldıkları ve taban puanları

BÖLÜMLERİ BAŞARI SIRALARI VE PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

17-07-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş