Arama sonuçları

2019 YKS: O soru iptal edildi, puanınız nasıl hesaplanacak?

2019 YKS: O soru iptal edildi, puanınız nasıl hesaplanacak?

2019 YKS: O soru iptal edildi, puanınız nasıl hesaplanacak?  ÖSYM, Temel Yeterlilik Testi'nde 1 soruyu iptal etti. Peki puanlar nasıl hesaplanacak?

2.5 milyondan fazla öğrencinin katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) matematik sorularından birinin hatalı olduğu sınavdan hemen sonra dile getirildi.  Eğitimcilerin, öğrencilerinden aldıkları bilgiye göre bu soru hatalı ve iptal edilmesi gerekiyordu.

2019 YKS: O SORU İPTAL EDİLDİ, PUANINIZ NASIL HESAPLANACAK?

Eğitimcilerin dile getirdiği bu hatalı soruyu ÖSYM de iptal etti. ÖSYM, YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını yayımlarken, 2019-TYT Temel Soru Kitapçığındaki Matematik Testinin 7. sorusu iptal edilip değerlendirme dışı bırakıldığını açıkladı.

39 SORU ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLECEK

 

Peki TYT hatalı olduğu söylenen bu matematik sorusunu iptal ettiğine göre puanınız nasıl hesaplanacak? 2019 YKS Başvuru kılavuzunda da yer aldığı gibi "Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak."

Yani 40 soruluk matematik testi 39 puan üzerinden değerlendirilecek.

17-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş