Arama sonuçları

2019 YKS: Öğretmenlik programları kontenjanları ne oldu?

2019 YKS: Öğretmenlik programları kontenjanları ne oldu?

2019 YKS: Öğretmenlik programları kontenjanları ne oldu? SPOK: 2019 YKS: Öğretmenlik programları kontenjanları ne oldu? YÖK’ün açıkladığı üniversite kontenjanlarına göre öğretmenlik programlarında bu yıl kontenjan yüzde 10 azaldı.

İstihdam- işgücü dikkate alınarak kontenjan planlamasının yapıldığını vurgulayan YÖK açıklamasına göre öğretmenlik programlarında kontenjan azaltılmasına ilişkin görüler dikkate alındı.

Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu’ndan gelen öneriler doğrultusunda kontenjanlarda ayarlama yapıldı. Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin öğretmenlikle ilgili sunduğu ihtiyaç analizleri ve projeksiyonları değerlendirildi.

2019 YKS: ÖĞRETMENLİK PROGRAMLARI KONTENJANLARI NE OLDU?

Buna göre öğretmenlik programlarında kontenjanların yüzde 10 oranında azaltılması yönünde görüş oluştu.  oluşan kanaat doğrultusunda öğretmenlik programlarının kontenjanları toplamda yaklaşık yüzde 10 oranında azaltıldı.  Öğretmenlik programlarının kontenjanı geçen sene 53 bin 796 iken bu sene 48 bin 546 olarak belirlendi.

 

 

20-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş