Arama sonuçları

2019 YKS: Soru iptal edilirse puanınız nasıl hesaplanır?

2019 YKS: Soru iptal edilirse puanınız nasıl hesaplanır?

2019 YKS: Soru iptal edilirse puanınız nasıl hesaplanır? 2.5 milyondan fazla öğrencinin katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) matematik sorularından birinin hatalı olduğu dile getiriliyor. Eğitimcilerin, öğrencilerinden aldıkları bilgiye göre bu soru hatalı ve iptal edilmesi gerekiyor.  Ancak ÖSYM soru kitapçıklarını ve cevap anahtarını yayımladığında bu soru ile ilgili tartışmalar da netlik kazanacak.

Peki TYT hatalı olduğu söylenen bu matematik sorusu iptal edilirse puanınız nasıl hesaplanacak? Bu soru sınavdan sonra sizlerden en sık gelen soru oldu.

Hatta bazı yorumlarda soru iptali durumunda bu iptal edilen soruya tüm adaylar doğru cevap vermiş sayılacağı söyleniyor. Bu doğru değil. Geçmiş yıllarda bu uygulama vardı ama artık yok.

2019 YKS: SORU İPTAL EDİLİRSE PUANINIZ NASIL HESAPLANACAK?

 

Ancak ÖSYM kanununda değişiklik yapıldı. Buna göre de sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Yani iptal edilen soru geçmiş yıllarda olduğu gibi tüm adaylar tarafından doğru yapmış kabul edilmeyecek.

Oysa hatalı soruyu hazırlayan ÖSYM iken bunun bedelini öğrencilere ödetmeye çalışmak yanlış. Çünkü hatalı sorular yüzünden hem sınavda zaman kaybedeceksiniz hem de moraliniz bozulacak. Sonuçta da soru iptal edilecek. Ama ÖSYM’nin bir sorumluluğu olmayacak.

Kısaca kılavuzda da yer aldığı gibi bir soru ya da sorular iptal edilirse değerlendirme kalan sorular üzerinden yapılacak.

15-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş