Arama sonuçları

2019 YKS tercihlerinde son gün

2019 YKS tercihlerinde son gün

2019 YKS tercihlerinde son gün. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) tercihleriyle ilgili süreç bugün saat 23.59'da sona erecek. Adayların tercihlerini son kez gözden geçirmesi ve gereken düzeltmeleri bu saate kadar yapmaları gerekiyor. 

ÖSYM’nin yayımladığı 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu tercihlerle ilgili uyarılar ve bilgiler içeriyor. Kılavuzda yükseköğretim programlarının karşısında yazan sütunları dikkatle incelemeniz ve özel şartlara uygun olup olmadığınızı belirlemeniz gerekiyor.

2019 YKS TERCİHLERİNDE SON GÜN

Bu gece ise tercih süreci son bulacak ve adaylar bundan sonra yerleştirme sonuçlarını bekleyecek. Ardından da boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacak.

TERCİHLERİNİZ İSTEK SIRANIZA UYGUN MU?

Başarı sıranızı gözeterek, en üstünden ve altından tercihleriniz için listeyi hazırladıktan sonra tercih listenize son şeklini verirken bakın ÖSYM adaylara hangi tavsiyelerde bulunuyor:

Kaydolmayı en çok istediğiniz programı en üst tercihinize, daha sonra istediğiniz programı ikinci tercihinize yazınız ve bütün tercihlerinizi bu şekilde sıralayınız. Duruma göre yapabileceğiniz 24 tercihin baştan birkaç tanesini "Puanım yeterli olmayabilir" endişesine kapılmadan, sadece ilginizi göz önüne alarak belirleyebilir, buralara en çok istediğiniz programları yazabilirsiniz. Ancak, kazansanız bile kaydolmayı istemediğiniz bir programa tercih listenizde yer vermemeniz yararınıza olacaktır.  

 

BU KONTROLLERİ YAPIN

Tercihlerinizi son olarak şu açılardan bir kez daha kontrol ediniz:

-Listenizdeki programların bu kılavuzda "bakınız/koşullar" olarak gösterilen ve giriş için aranan bütün koşullarını karşılıyor musunuz? 

- Listenizdeki programların kodlarını doğru yazdınız mı?  Listenize yazdığınız programların kodunu ve adını bir kez daha kontrol ediniz?

- Listenizdeki programların sırası,  gerçekten istek sıranıza uygun mu? Örneğin, beşinci tercihinize giriş hakkı kazanacak olsanız, "Keşke altıncı tercihimi kazanmış olsaydım." demeyeceğinizden emin misiniz? Bütün tercihleriniz için bu geçerli mi?

Bütün bu kontrollerden sonra tercih bildirim işleminizi gerçekleştiriniz. 

 

EKRANDAKİ UYARILARI DİKKATE ALIN

Tercih işlemini ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “2019-YKS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini mutlaka görünüz.

 

29-07-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş