Arama sonuçları

2019 YKS: Üniversitelere e-kayıtlar başladı

2019 YKS: Üniversitelere e-kayıtlar başladı

2019 YKS: Üniversitelere e-kayıtlar başladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrenciler için e-kayıt başladı. Öğrenciler kayıtlarını 21 Ağustos saat 23.59’a kadar yapabilecek.

Bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adaylar ise üniversitelere kayıtlarını 23 Ağustos'a kadar yaptıracak.

2019 YKS: ÜNİVERSİTELERE E-KAYITLAR BAŞLADI

Ancak e-kayıt yaptırmak isteyenler için kayıtlar bugün başladı. 2019 YKS yerleştirme sonuçlarının erken açıklandığı için bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıtlarını 19-21 Ağustos 2019 tarihi yerine, 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak. 

2014-2015 öğretim yılından itibaren YÖK aldığı kararla e-devlet kapısı üzerinden  elektronik kayıt (e-kayıt) uygulaması yapıyor. Bu sayede öğrenciler kayıt işlemlerini üniversitelere gitmeden elektronik ortamda yapabiliyor.

TÜM DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDE YAPILACAK

e-kayıt tüm devlet üniversitelerinde yapılabilir. Vakıf üniversitelerinden isteyenler de e-kayıt yapabilecek.  Vakıf üniversitelerinde e-kayıt yapanların sayısı da yaklaşık 50.

E-KAYIT NASIL YAPILACAK?

E-Kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın e-devlet kapısı üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada bulunan “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 21 Ağustos gecesi saat 23:59’a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

BU YAZIYA DİKKAT

Adayların “e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğinde” dair yazıyı ekranda görmeden sistemden çıkmamaları gerek. E-kayıt işlemi başarıyla tamamlanmadan sistemden çıkış yapan kişilerin kayıtları sistemde gözükmediğinden ders kayıt işlemlerinde sorun yaşanıyor.

İşlemi başarıyla tamamlayanlar, yerleştikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelere giderek, istenen belgeleri sunmaları gerek.

İSTEYEN BİREYSEL KAYIT YAPTIRABİLECEK

Üniversiteye şahsen yapılacak olan kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak. Bu süre içinde kayıt yaptırmayanlar ise haklarını yitirecek.

16-08-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş