Arama sonuçları

2019 YKS: Üniversiteli olma şansı ek yerleştirme ile sürecek

2019 YKS: Üniversiteli olma şansı ek yerleştirme ile sürecek

2019 YKS: Üniversiteli olma şansı ek yerleştirme ile sürecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler için ikinci kez üniversiteli olma şansını ek yerleştirme verecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yani üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM’nin, yayımladığı 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapacak. Bu tarihler arasında kayıt yaptırmayanlar ise haklarını yitirecek.

İşte üniversitelere kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından ise dolmayan ve kayıt yaptırmayanlar yüzünden boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme dönemi başlayacak.

2019 YKS: ÜNİVERSİTELİ OLMA ŞANSI EK YERLEŞTİRME İLE SÜRECEK

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacak.  Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ: 20 TL

Ek yerleştirme tercih ücreti 20 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

04-08-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş