Arama sonuçları

2019 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

2019 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

2019 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM, üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Adaylar sonuçlarını TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM sitesinden öğrenebilir.

Geçtiğimiz 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında adaylar YKS tercihlerini yaptı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de geçtiğimiz günlerde YKS adaylarının mesajlarına Twitter adresinden yanıt vererek, YKS tercih sonuçlarının bayramdan önce açıklanacağını duyurmuştu.

ÜNİVERSİTELERE KAYITLAR NE ZAMAN?

Bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adaylar ise üniversitelere kayıtlarını 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapacak. Bu yıl da üniversitelerde e-kayıt olacak. Tüm devlet üniversiteleri ile isteyen vakıf üniversiteleri elektronik kayıtlarını 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak.

Kayıt hakkı kazanan adaylar belirtilen süre içerisinde kayıtlarını yaptırmazsa haklarını yitirecekler. Kayıt yaptırmamış bile olsa bir yükseköğretim programına yerleşen adayın gelecek sene 2020 YKS’de Ortaöğretim Başarı Puanı’nın (OBP) çarpılacağı katsayı yarıya düşecek.

06-08-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş